Paprika’s grillen
Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en leg de paprika’s in een ovenschaal. Bak de paprika’s in circa 15 minuten gaar in de oven.
Aardappelpuree
Schil en snijd de aardappels in vieren. Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom droog. Snijd de bosuitjes in ringen. Pureer de aardappels met een pureestamper. Roer een klontje boter, melk ,doperwtjes en bosuitjes door de puree en breng op smaak met een beetje zout en peper.
Paprikamannetje
Snijd de courgettes in kleine blokjes. Pel en hak de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de courgettes en knoflook circa 4 minuten. Snijd de chipolataworstjes in dikke plakken, voeg toe aan de pan met courgettes en bak circa 6 minuten mee. Vul de paprikahelften met het courgette-chipolataworstjesmengsel, dit is het lijfje. Maak ogen, neus en mond met de achtergehouden doperwtjes en bosuitjesringen.
0 reacties