Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Paprika wokschotel

  • 400 g kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 el ketjap
  • 8 el tomatenketchup
  • 8 el witte wijnazijn
  • 150 g shii-takes
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 paksoi
  • 1 scheutje arachideolie of zonnebloemolie
  • 75 g ongezouten cashewnoten

Sambal

  • 10 rode pepers
  • 3 sjalotjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 kleine tomaat
  • 0.5 tl zout
  • 1 el suiker
  • 1 scheutje arachideolie

Bereidingswijze

Totale tijd: 45 minuten

Paprika wokschotel met kip en cashewnoten
Snijd de kipfilet in reepjes. Pel en hak de knoflook. Meng voor de marinade de ketjap, ketchup, azijn, knoflook en 2 theelepels sambal. Meng de kip door de marinade en laat minimaal 15 minuten marineren. Snijd de steeltjes van de shii-takes en snijd de shii-takes in reepjes. Pel en snijd de ui in ringen. Verwijder de kapjes en zaadlijsten van de paprika’s en snijd de paprika’s en de paksoi in repen. Haal de kipfilet uit de marinade en bewaar de marinade. Verhit de olie in de wok en bak de kipfilet om en om bruin. Leg de kipfilet op een bord en houd het warm. Verhit een scheut olie in de wok en bak de shii-takes op hoog vuur circa 2 minuten. Voeg de ui en paprika toe en bak circa 5 minuten mee. Doe de kipfilet terug in de wok en voeg 2 eetlepels marinade en de paksoi toe. Bak circa 5 minuten mee en strooi er cashewnoten over.

Sambal
Snijd de rode pepers in stukken. Pel en snijd de sjalotten en knoflook in stukken. Halveer de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd de tomaat in blokjes. Maal alle ingrediënten in de keukenmachine fijn. Verwarm de olie in een pan en fruit de sambal circa 5 minuten op middelhoog vuur.

Geef je waardering

69
Paprika wokschotel met kip en cashewnoten