De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Paprika wokschotel met kip en cashewnoten

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Paprika wokschotel met kip en cashewnoten

Bereidingswijze

Paprika wokschotel met kip en cashewnoten
Snijd de kipfilet in reepjes. Pel en hak de knoflook. Meng voor de marinade de ketjap, ketchup, azijn, knoflook en 2 theelepels sambal. Meng de kip door de marinade en laat minimaal 15 minuten marineren. Snijd de steeltjes van de shii-takes en snijd de shii-takes in reepjes. Pel en snijd de ui in ringen. Verwijder de kapjes en zaadlijsten van de paprika’s en snijd de paprika’s en de paksoi in repen. Haal de kipfilet uit de marinade en bewaar de marinade. Verhit de olie in de wok en bak de kipfilet om en om bruin. Leg de kipfilet op een bord en houd het warm. Verhit een scheut olie in de wok en bak de shii-takes op hoog vuur circa 2 minuten. Voeg de ui en paprika toe en bak circa 5 minuten mee. Doe de kipfilet terug in de wok en voeg 2 eetlepels marinade en de paksoi toe. Bak circa 5 minuten mee en strooi er cashewnoten over.

Sambal
Snijd de rode pepers in stukken. Pel en snijd de sjalotten en knoflook in stukken. Halveer de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd de tomaat in blokjes. Maal alle ingrediënten in de keukenmachine fijn. Verwarm de olie in een pan en fruit de sambal circa 5 minuten op middelhoog vuur.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.