Verwarm de oven voor op 220 ºC. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Week de satéprikkers in een glas met water.
Ratatouille-salsa
Snijd de courgette en aubergine in kleine blokjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Verdeel de courgette, aubergine en de knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de groente royaal met olijfolie en bestrooi met een beetje zout en peper. Hussel alles goed door. Rooster de groente in de oven in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Snijd de tomaten in de lengte door vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de tomaten in stukjes. Pluk en hak de peterselie fijn. Meng in een kom de geroosterde groente, tomaten, peterselie een scheutje water en de olijfolie extra vergine.
Paprika-sjaslieks
Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in grove stukken. Pel en snijd de ui in grove stukken en haal de rokken van de ui eventueel los van elkaar. Snijd de kipfilet in blokjes. Meng in een kom de paprika, uien, kipfilet, paprikapoeder, een scheut olijfolie en versgemalen peper. Spies de blokjes paprika, ui en de kipfilet om en om aan een spies. Herhaal tot de ingrediënten op zijn. Verwarm de grillpan en gril de paprika-sjaslieks in circa 8 minuten rondom gaar.
Serveren
Verdeel de rijst en de paprika-sjaslieks over de borden. Lepel de ratatouille-salsa royaal over het gerecht heen.
0 reacties