De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pappardelle met biefstuk en rozemarijn

Een heerlijk pastagerecht met rozemarijn, biefstuk, aubergine- en courgettespiesjes.

30 min (voor)bereidingstijd
Pappardelle met biefstuk en rozemarijn

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Geroosterde groente

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Pel en pers de knoflook uit. Meng in een kom de knoflook met de olie en breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Snijd de courgette en de aubergine in de lengte in plakken van circa een halve centimeter dik.
  • Schep de courgette en aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de knoflookolie.
  • Schuif de groente in de oven en bak in circa 15 minuten gaar.
  • Breng de groente op smaak met olijfolie extra vergine, peterselie en een beetje zout en peper.
  • Leg de op iedere plak courgette een plak aubergine. Rol op, prik er een satéprikker door en prik daar een cherrytomaatje aan. Herhaal dit tot de prikkers vol zijn.

Pappardelle

  • Kook de pappardelle volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de biefstuk in flinterdunne plakjes. Bestrooi met een beetje zout en peper en laat op kamertemperatuur komen.
  • Pel en snijd de knoflook in plakjes.
  • Halveer de resterende cherrytomaten.
  • Ris de rozemarijn een snijd de naaldjes fijn.
  • Halveer de chilipeper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de chilipeper fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de knoflook, chilipeper en rozemarijn circa 3 minuten op laag vuur.
  • Voeg de resterende cherrytomaten en een eetlepel van het pastawater toe, laat circa 3 minuten bakken.
  • Giet af en voeg de pappardelle toe aan de pan en roer door.
  • Neem de pan van het vuur en roer de biefstuk erdoor.
  • Schenk een scheutje olijfolie extra vergine erbij en bestrooi met Parmezaanse kaas.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker