Geroosterde groente
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Pel en pers de knoflook uit. Meng in een kom de knoflook met de olie en breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Snijd de courgette en de aubergine in de lengte in plakken van circa een halve centimeter dik.
- Schep de courgette en aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de knoflookolie.
- Schuif de groente in de oven en bak in circa 15 minuten gaar.
- Breng de groente op smaak met olijfolie extra vergine, peterselie en een beetje zout en peper.
- Leg de op iedere plak courgette een plak aubergine. Rol op, prik er een satéprikker door en prik daar een cherrytomaatje aan. Herhaal dit tot de prikkers vol zijn.
Pappardelle
- Kook de pappardelle volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Snijd de biefstuk in flinterdunne plakjes. Bestrooi met een beetje zout en peper en laat op kamertemperatuur komen.
- Pel en snijd de knoflook in plakjes.
- Halveer de resterende cherrytomaten.
- Ris de rozemarijn een snijd de naaldjes fijn.
- Halveer de chilipeper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de chilipeper fijn.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de knoflook, chilipeper en rozemarijn circa 3 minuten op laag vuur.
- Voeg de resterende cherrytomaten en een eetlepel van het pastawater toe, laat circa 3 minuten bakken.
- Giet af en voeg de pappardelle toe aan de pan en roer door.
- Neem de pan van het vuur en roer de biefstuk erdoor.
- Schenk een scheutje olijfolie extra vergine erbij en bestrooi met Parmezaanse kaas.
0 reacties