Pappardelle met biefstuk en rozemarijn

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Geroosterde groente

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Pel en pers de knoflook uit. Meng in een kom de knoflook met de olie en breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Snijd de courgette en de aubergine in de lengte in plakken van circa een halve centimeter dik.
  • Schep de courgette en aubergine op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de knoflookolie.
  • Schuif de groente in de oven en bak in circa 15 minuten gaar.
  • Breng de groente op smaak met olijfolie extra vergine, peterselie en een beetje zout en peper.
  • Leg de op iedere plak courgette een plak aubergine. Rol op, prik er een satéprikker door en prik daar een cherrytomaatje aan. Herhaal dit tot de prikkers vol zijn.

Pappardelle

  • Kook de pappardelle volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de biefstuk in flinterdunne plakjes. Bestrooi met een beetje zout en peper en laat op kamertemperatuur komen.
  • Pel en snijd de knoflook in plakjes.
  • Halveer de resterende cherrytomaten.
  • Ris de rozemarijn een snijd de naaldjes fijn.
  • Halveer de chilipeper in de lengte, verwijder de zaadjes en snijd de chilipeper fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de knoflook, chilipeper en rozemarijn circa 3 minuten op laag vuur.
  • Voeg de resterende cherrytomaten en een eetlepel van het pastawater toe, laat circa 3 minuten bakken.
  • Giet af en voeg de pappardelle toe aan de pan en roer door.
  • Neem de pan van het vuur en roer de biefstuk erdoor.
  • Schenk een scheutje olijfolie extra vergine erbij en bestrooi met Parmezaanse kaas.

Ingredienten

4
Personen

Geroosterde groente

  • 2 teentjes knoflook
  • 50 ml olijfolie om in te bakken
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 400 g cherrytomaten
  • 0.5 bosje bladpeterselie
  • olijfolie extra vergine

Pappardelle

  • 300 g pappardelle
  • 300 g biefstuk
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 chilipeper
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas

Extra nodig

  • bakpapier
Geef je waardering
0