Panzerotti (gefrituurde hartige en zoete pizza’s)

7
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten kooktijd
120 minuten totale tijd

Deeg
Zeef de bloem en het zout boven het aanrecht en maak een kuiltje in het midden. Meng het water met de gist en de suiker en schenk in het kuiltje in de bloem. Voeg de olijfolie toe en kneed het geheel met je handen tot een soepel deeg. Laat het deeg in een met bloem bestoven kom circa 1 uur rijzen.

Bestuif het aanrecht met bloem. Rol het deeg met een deegroller uit tot een doorsnede van 12 tot 15 centimeter met een dikte van 3 millimeter.

Vulling
Verwarm de frituur voor op 170 °C. Meng de ingrediënten voor de hartige vulling en schep ongeveer 1 eetlepel vulling op de deegcirkels. Strijk met een kwastje een klein beetje ei op de rand van het deeg en vouw de andere helft van het deeg over de vulling. Druk de uiteindes goed dicht met een vork. Bak de panzerotti in de frituur tot ze een mooie goudbruine kleur hebben.

Meng de ingrediënten voor de zoete vulling en schep ongeveer 1 eetlepel vulling op de deegcirkels. Strijk met een kwastje een klein beetje ei op de rand van het deeg en vouw de andere helft van het deeg over de vulling. Druk de uiteindes goed dicht met een vork. Bak de panzerotti in de frituur tot ze een mooie goudbruine kleur hebben. Bestuif de zoete panzerotti met poedersuiker.

Ingredienten

4
Personen

Deeg

  • 350 g bloem type '00'
  • 2 tl zout
  • 200 ml lauw water
  • 7 g gedroogde gist
  • 1 tl suiker
  • 1 el olijfolie

Hartige vulling

  • 100 g gekookte hambolkjes
  • 2 eieren
  • 1 el geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 g geraspte gruyère
  • 0.5 bos oregano
  • 1 el Taggiasche olijven

Zoete vulling

  • 3 el hazelnotenpasta uit de koelkast
  • 100 g ricotta
  • 20 g poedersuiker

Extra nodig

  • deegroller
  • olie om in te frituren
  • bloem om te bestuiven
  • poedersuiker om te bestuiven
  • ei om te bestrijken
Geef je waardering
7