Panzanella met kippenvleugels

4
Makkelijk
Panzanella met kippenvleugels

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Geroosterde paprika’s

  • Leg de paprika’s in een ovenschaal en rooster ze circa 40 minuten in de oven.
  • Laat de paprika’s, afgedekt met een theedoek afkoelen.
  • Pel de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.

Kippenvleugels

  • Bestrooi de kippenvleugels met zout en peper.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kippenvleugels in circa 20 minuten goudbruin.
  • Pel en hak de knoflook.
  • Voeg na circa 10 minuten bakken de takjes rozemarijn en de helft van de knoflook toe en laat ze meebakken.

Panzanella

  • Scheur boven een kom de ciabatta in grove stukken en meng de wijnazijn en een scheutje water erdoor.
  • Snijd de tomaten in vieren en verwijder maar bewaar de zaadlijsten. Snijd de tomaten in reepjes en meng ze door het brood.
  • Snijd de komkommer in reepjes.
  • Pel en snijd de ui in dunne plakjes. Pluk de basilicum.
  • Meng de tomaten, komkommer, ui, kappertjes, basilicum en gepofte paprika door het brood.
  • Maak een dressing van de zaadlijsten van de tomaat, de resterende knoflook, olijfolie extra vergine, zout en peper. Roer de dressing door de panzanella.

Tip: Haal de ciabatta een halve dag van te voren uit de verpakking om oud te laten worden. Bij vers brood wordt de salade snel papperig. 

Ingredienten

4
Personen

Panzanella met kippenvleugels

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 8 kippenvleugels
  • zout
  • versgemalen peper
  • zonnebloemolie
  • 5 teentjes knoflook
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 ciabatta
  • 1 scheutje rodewijn azijn
  • 5 pruimtomaten
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 2 el kappertjes
  • 1 bosje basilicum
  • 90 ml olijfolie extra vergine

Extra nodig:

  • plasticfolie
Panzanella met kippenvleugels
Geef je waardering
4