Panzanella met kippenvleugels

4
Makkelijk
Panzanella met kippenvleugels

Ingredienten

4
Personen

Panzanella met kippenvleugels

  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 8 kippenvleugels
  • zout
  • versgemalen peper
  • zonnebloemolie
  • 5 teentjes knoflook
  • 3 takjes rozemarijn
  • 1 ciabatta
  • 1 scheutje rodewijn azijn
  • 5 pruimtomaten
  • 1 komkommer
  • 1 rode ui
  • 2 el kappertjes
  • 1 bosje basilicum
  • 90 ml olijfolie extra vergine

Extra nodig:

  • plasticfolie

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Geroosterde paprika’s

  • Leg de paprika’s in een ovenschaal en rooster ze circa 40 minuten in de oven.
  • Laat de paprika’s, afgedekt met een theedoek afkoelen.
  • Pel de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.

Kippenvleugels

  • Bestrooi de kippenvleugels met zout en peper.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kippenvleugels in circa 20 minuten goudbruin.
  • Pel en hak de knoflook.
  • Voeg na circa 10 minuten bakken de takjes rozemarijn en de helft van de knoflook toe en laat ze meebakken.

Panzanella

  • Scheur boven een kom de ciabatta in grove stukken en meng de wijnazijn en een scheutje water erdoor.
  • Snijd de tomaten in vieren en verwijder maar bewaar de zaadlijsten. Snijd de tomaten in reepjes en meng ze door het brood.
  • Snijd de komkommer in reepjes.
  • Pel en snijd de ui in dunne plakjes. Pluk de basilicum.
  • Meng de tomaten, komkommer, ui, kappertjes, basilicum en gepofte paprika door het brood.
  • Maak een dressing van de zaadlijsten van de tomaat, de resterende knoflook, olijfolie extra vergine, zout en peper. Roer de dressing door de panzanella.

Tip: Haal de ciabatta een halve dag van te voren uit de verpakking om oud te laten worden. Bij vers brood wordt de salade snel papperig. 

Panzanella met kippenvleugels
Geef je waardering
4