De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

panzanella met kippenvleugels

45 min kooktijd
Panzanella met kippenvleugels

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.

Geroosterde paprika’s

  • Leg de paprika’s in een ovenschaal en rooster ze circa 40 minuten in de oven.
  • Laat de paprika’s, afgedekt met een theedoek afkoelen.
  • Pel de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in repen.

Kippenvleugels

  • Bestrooi de kippenvleugels met zout en peper.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en bak de kippenvleugels in circa 20 minuten goudbruin.
  • Pel en hak de knoflook.
  • Voeg na circa 10 minuten bakken de takjes rozemarijn en de helft van de knoflook toe en laat ze meebakken.

Panzanella

  • Scheur boven een kom de ciabatta in grove stukken en meng de wijnazijn en een scheutje water erdoor.
  • Snijd de tomaten in vieren en verwijder maar bewaar de zaadlijsten. Snijd de tomaten in reepjes en meng ze door het brood.
  • Snijd de komkommer in reepjes.
  • Pel en snijd de ui in dunne plakjes. Pluk de basilicum.
  • Meng de tomaten, komkommer, ui, kappertjes, basilicum en gepofte paprika door het brood.
  • Maak een dressing van de zaadlijsten van de tomaat, de resterende knoflook, olijfolie extra vergine, zout en peper. Roer de dressing door de panzanella.

Tip: Haal de ciabatta een halve dag van te voren uit de verpakking om oud te laten worden. Bij vers brood wordt de salade snel papperig. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker