Een heerlijke stoofpot met lamsvlees. Lees hier het recept van deze Veluwse specialiteit. 

Rudolph van Veen
meatlovers logo

The Meatlovers brengt dit najaar restaurantervaring thuis met het beste vlees uit alle windstreken. Het assortiment met 130+ producten uit 8 verschillende landen worden vers en gekoeld geleverd aan de deur.

Ontdek hier het stoofvlees van The Meatlovers

Ingredienten

4
Personen

  • 400 g lamslappen
  • 2 uien
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 wortel
  • 15 g boter
  • 1 scheutje olijfolie
  • 2 el bloem
  • 300 ml groentebouillon
  • 1 1/2 bosje bladpeterselie
  • 1 el slagroom
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 2 plakjes bladerdeeg

Extra nodig

  • braadpan
  • ronde ovenschaal
  • steker halve maan

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur en 30 minuten

Stap 1:
Snijd het vlees in blokjes. Snipper de uien. Snijd de bleekselderij in en de wortel in stukjes.

Stap 2:
Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees rondom goudbruin. Haal het vlees uit de pan.

Stap 3:
Voeg een scheutje olie toe aan de pan en bak de uien, bleekselderij en de wortel circa 3 minuten. Voeg het vlees weer toe aan de pan. Strooi de bloem erover. Laat de bloem circa 3 minuten al roerend garen. Blus af met de bouillon.

Stap 4:
Hak de peterselie en voeg de helft toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook en laat circa 1 ½ uur met de deksel op de pan zachtjes stoven.

Stap 5:
Dubbeldop de tuinbonen. Voeg de tuinbonen de laatste 5 minuten toe aan de pan.

Stap 6:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng de stoofpot op smaak met peper, zout en een beetje nootmuskaat. Roer de slagroom erdoor. Schep de stoofpot in een ronde ovenschaal en bak circa 20-25 minuten in de oven.

Stap 7:
Steek met de steker halve manen uit het bladerdeeg en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Bak het bladerdeeg in circa 20-25 minuten gaar in de oven. Serveer bovenop de pannegies.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

Geef je waardering

64
Pannegies
Pannegies (verticaal)