Stap 1:
Snijd het vlees in blokjes. Snipper de uien. Snijd de bleekselderij in en de wortel in stukjes.
Stap 2:
Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees rondom goudbruin. Haal het vlees uit de pan.
Stap 3:
Voeg een scheutje olie toe aan de pan en bak de uien, bleekselderij en de wortel circa 3 minuten. Voeg het vlees weer toe aan de pan. Strooi de bloem erover. Laat de bloem circa 3 minuten al roerend garen. Blus af met de bouillon.
Stap 4:
Hak de peterselie en voeg de helft toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook en laat circa 1 ½ uur met de deksel op de pan zachtjes stoven.
Stap 5:
Dubbeldop de tuinbonen. Voeg de tuinbonen de laatste 5 minuten toe aan de pan.
Stap 6:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng de stoofpot op smaak met peper, zout en een beetje nootmuskaat. Roer de slagroom erdoor. Schep de stoofpot in een ronde ovenschaal en bak circa 20-25 minuten in de oven.
Stap 7:
Steek met de steker halve manen uit het bladerdeeg en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Bak het bladerdeeg in circa 20-25 minuten gaar in de oven. Serveer bovenop de pannegies.
Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets
0 reacties