De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pannegies

Een heerlijke stoofpot met lamsvlees. Lees hier het recept van deze Veluwse specialiteit. 

30 min voorbereidingstijd
120 min kooktijd
Pannegies

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Een heerlijke stoofpot met lamsvlees. Lees hier het recept van deze Veluwse specialiteit. 

Bereidingswijze

Stap 1:
Snijd het vlees in blokjes. Snipper de uien. Snijd de bleekselderij in en de wortel in stukjes.

Stap 2:
Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees rondom goudbruin. Haal het vlees uit de pan.

Stap 3:
Voeg een scheutje olie toe aan de pan en bak de uien, bleekselderij en de wortel circa 3 minuten. Voeg het vlees weer toe aan de pan. Strooi de bloem erover. Laat de bloem circa 3 minuten al roerend garen. Blus af met de bouillon.

Stap 4:
Hak de peterselie en voeg de helft toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook en laat circa 1 ½ uur met de deksel op de pan zachtjes stoven.

Stap 5:
Dubbeldop de tuinbonen. Voeg de tuinbonen de laatste 5 minuten toe aan de pan.

Stap 6:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng de stoofpot op smaak met peper, zout en een beetje nootmuskaat. Roer de slagroom erdoor. Schep de stoofpot in een ronde ovenschaal en bak circa 20-25 minuten in de oven.

Stap 7:
Steek met de steker halve manen uit het bladerdeeg en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Bak het bladerdeeg in circa 20-25 minuten gaar in de oven. Serveer bovenop de pannegies.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

In Rudolph's Bakery: De Bakfiets reist de 24Kitchen-chef door heel Nederland om de geheimen van van streekproducten te ontdekken. Bakkers uit de meest pittoreske plaatsjes uit ons land vertellen over de bijzondere achtergronden van de koeken, taarten en broden. En Rudolph trakteert hen op een eigen gerecht. 

Van nog draaiende molens tot kloosters en van havens tot boomgaarden. Rudolph fietst overal langs met zijn letterlijke bakfiets. Je leest het goed: de bakfiets is uitgerust met alles wat een bakker nodig heeft. Ideaal om in het zomerzonnetje bolussen, worstenbroodjes, luilakbollen, suikerbroden en nog veel meer streeklekkernijen te bakken. 

Kijk elke werkdag om 15:00 én 17:00 naar Rudolph's Bakery: de Bakfiets op 24Kitchen

24K_RB_BAKFIETS_KEYART_Horizontaal.jpg

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker