Een heerlijke stoofpot met lamsvlees. Lees hier het recept van deze Veluwse specialiteit. 

Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

  • 400 g lamslappen
  • 2 uien
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 wortel
  • 15 g boter
  • 1 scheutje olijfolie
  • 2 el bloem
  • 300 ml groentebouillon
  • 1 1/2 bosje bladpeterselie
  • 1 el slagroom
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 2 plakjes bladerdeeg

Extra nodig

  • braadpan
  • ronde ovenschaal
  • steker halve maan

Bereidingswijze

Totale tijd: 2 uur en 30 minuten

Stap 1:
Snijd het vlees in blokjes. Snipper de uien. Snijd de bleekselderij in en de wortel in stukjes.

Stap 2:
Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees rondom goudbruin. Haal het vlees uit de pan.

Stap 3:
Voeg een scheutje olie toe aan de pan en bak de uien, bleekselderij en de wortel circa 3 minuten. Voeg het vlees weer toe aan de pan. Strooi de bloem erover. Laat de bloem circa 3 minuten al roerend garen. Blus af met de bouillon.

Stap 4:
Hak de peterselie en voeg de helft toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook en laat circa 1 ½ uur met de deksel op de pan zachtjes stoven.

Stap 5:
Dubbeldop de tuinbonen. Voeg de tuinbonen de laatste 5 minuten toe aan de pan.

Stap 6:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng de stoofpot op smaak met peper, zout en een beetje nootmuskaat. Roer de slagroom erdoor. Schep de stoofpot in een ronde ovenschaal en bak circa 20-25 minuten in de oven.

Stap 7:
Steek met de steker halve manen uit het bladerdeeg en leg deze op een bakplaat met bakpapier. Bak het bladerdeeg in circa 20-25 minuten gaar in de oven. Serveer bovenop de pannegies.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph's Bakery: De Bakfiets

Geef je waardering

34
Pannegies
Pannegies (verticaal)