Verwarm de stoomoven voor op 80 ÂșC.
Smelt de boter. Meng de bloem met de Chinese 5-spices en de suiker. Meng in een andere kom de melk met het ei, de eidooier en gesmolten boter. Meng al roerend de bloem erdoor tot een glad beslag. Verdeel de cupcakevormen over de cupcaketray. Verdeel het cakebeslag met een ijsknijper over de cupcakevormpjes tot ze drie vierde vol zijn. Stoom de cakejes in circa 25 minuten gaar.
Oortjes
Kneed 50 gram van de marsepein met de cacaopoeder tot donkerbruine marsepein. Vorm kleine oortjes, klauwtjes en pootjes. Maak hele kleine platte rondjes van donker marsepein voor de ogen. Rol voor de kop de rest van de witte marsepein uit ter grootte van de bovenkant van de cupcake.
Vanillesaus
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de slagroom met de melk, de helft van de suiker en het vanillemerg aan de kook. Roer de resterende suiker glad met de eidooiers. Giet een gedeelte van de kokende room over de eidooiers en meng goed door. Giet de saus terug in de pan en gaar de saus, al roerende zonder te koken, met een spatel tot vladikte. Laat de vanillesaus afkoelen.
Garnering
Smelt de chocolade au bain-marie en schep in een cornetje. Zet een pandacakeje bovenin het bord. Spuit een pandalijfje met de chocolade. Vul die met de vanillesaus en giet de rest in een schenkkan. Garneer met dragon zodat het net lijkt of de panda bamboe zit te eten.
0 reacties