Italiaanse aardappels
- Verwarm de oven voor op 200 ºC.
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Boen en snijd de aardappels in gelijke stukken. Kook de aardappels in circa 8 minuten beetgaar. Giet af en stoom droog.
- Verdeel de aardappels over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een scheut olijfolie en bestrooi met de gedroogde Italiaanse kruiden, een beetje zout en versgemalen peper. Hussel alles goed door. Bak de aardappels in circa 20 minuten goudbruin en krokant.
Pancetta-kabeljauw
- Dep de kabeljauwfilets droog met keukenpapier.
- Leg de plakken pancetta dakpansgewijs uit op de snijplank. Leg de kabeljauwfilets aan het begin van de pancetta en vouw de pancetta om de kabeljauw.
- Leg de pancetta-kabeljauw in een met olie ingevette ovenschaal en breng op smaak met wat versgemalen peper. Bak de pancetta-kabeljauw in de oven in circa 12 minuten gaar en krokant.
Salade
- Pel en snijd de ui in halve ringen.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Snijd de geroosterde gele paprika’s in reepjes.
- Snijd de olijven in ringetjes.
- Meng in een grote kom de ui, tomaten, gele paprika’s, olijven, rucola en een scheutje olijfolie extra vierge.
- Snijd de citroen in partjes.
Serveren
- Verdeel de Italiaanse aardappels, pancetta-kabeljauw en de salade over borden. Serveer het partje citroen ernaast. Besprenkel tot slot wat balsamicosiroop over het bord.
0 reacties