Palaw

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Saffraanrijst

  • Breng een pan met wat en de saffraan aan de kook. Voeg de rijst toe en laat circa 10 minuten koken.
  • Giet de rijst af, voeg de rozijnen toe en laat in circa 8 minuten zonder deksel op de pan van het vuur af gaar stomen.

Kippenvleugels

  • Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de ui en kippenvleugels circa 4 minuten. Schenk het water erbij en voeg het bouillonblokje toe en laat met de deksel op de pan circa 15 minuten pruttelen.

Zoete wortels

  • Rasp de waspenen grof. Verhit de boter in een pan en bak de waspenen, honing en kaneel circa 4 minuten. Voeg eventueel een scheutje water toe.

Amandelen

  • Verhit een scheutje olie in een pan en rooster de amandelen in circa 5 minuten goudbruin. Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.

Serveren
Verdeel de rijst met daarop het wortelmengsel over de borden. Verdeel de kippenvleugels over de borden en lepel wat van het vocht over het gerecht. Bestrooi met amandelen.

Ingredienten

4
Personen

Saffraanrijst

  • 0.05 g saffraan
  • 300 g basmatirijst
  • 75 g rozijnen

Kippenvleugels

  • 2 rode uien
  • 800 g kippenvleugels
  • zonnebloemolie
  • 300 ml water
  • 0.5 bouillonblokje

Zoete wortels

  • 500 g waspeen
  • 2 el boter
  • 4 el honing
  • 1 el kaneelpoeder

Extra nodig:

  • rasp
Geef je waardering
3