De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

paella

45 min kooktijd
Paella

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Kook de haricots verts in een pan met water en een beetje zout beetgaar. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Hak de peterselie fijn. Snijd de kipfilets en het varkenshaasje in blokjes. Bestrooi met paprikapoeder, een beetje zout en versgemalen peper. Verhit een scheut olie in een pan en bak de kipfilets en varkenshaas rondom bruin. Snijd de chorizo in stukjes en voeg toe aan de pan met vlees. Bak kort mee en haal het vlees uit de pan.

Week da saffraan in een scheutje water. Verhit opnieuw een scheut in de pan. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Voeg de ui, knoflook en paprika’s in de pan met olie. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan de pan. Voeg de saffraan met water en de wijn toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de rijst toe en roer goed door. Kook al roeren de circa 10 minuten. Voeg het vlees toe en kook tot de rijst bijna gaar is. Voeg de peterselie, garnalen, mosselen, doperwten, olijven en haricots verts toe en warm goed door. Zet de pan van het vuur en dek af met aluminiumfolie. Laat de paella afgedekt circa 10 minuten doorgaren.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker