De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Paella

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Paella

Bereidingswijze

Kook de haricots verts in een pan met water en een beetje zout beetgaar. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Hak de peterselie fijn. Snijd de kipfilets en het varkenshaasje in blokjes. Bestrooi met paprikapoeder, een beetje zout en versgemalen peper. Verhit een scheut olie in een pan en bak de kipfilets en varkenshaas rondom bruin. Snijd de chorizo in stukjes en voeg toe aan de pan met vlees. Bak kort mee en haal het vlees uit de pan.

Week da saffraan in een scheutje water. Verhit opnieuw een scheut in de pan. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Voeg de ui, knoflook en paprika’s in de pan met olie. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan de pan. Voeg de saffraan met water en de wijn toe en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Voeg de rijst toe en roer goed door. Kook al roeren de circa 10 minuten. Voeg het vlees toe en kook tot de rijst bijna gaar is. Voeg de peterselie, garnalen, mosselen, doperwten, olijven en haricots verts toe en warm goed door. Zet de pan van het vuur en dek af met aluminiumfolie. Laat de paella afgedekt circa 10 minuten doorgaren.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.