Verwarm de oven voor op 220°C
Het deeg:
Roer met garde de gist, bloem en suiker door elkaar.
Voeg 140 ml warm water en 1 theelepel zout toe
Kneed in circa 5 minuten tot een soepel deeg.
Laat 10 minuten rusten.
De vulling van de pizza:
Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook.
Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in plakjes.
Pluk de basilicum blaadjes en snijd ze in grove stukjes.
Verhit een scheut olie in een pan.
Fruit de ui en knoflook.
Voeg de paddenstoelen toe, bak op hoog vuur in circa 5 minuten zacht.
Breng op smaak met zout en peper
Roer de basilicum erdoor.
Pureer met een staafmixer de zongedroogde tomaten met tomatenpuree tot een gladde puree. Voeg eventueel water toe.
De pizza afmaken:
Bedek een bakplaat met bakpapier.
Rol het deeg uit met een deegroller en bedek hiermee de bakplaat.
Bestrijk de deegbodem met de tomatenpuree.
Verdeel de gebakken paddenstoelen erover.
Schuif in de oven en bak de paddenstoelenpizza in circa 15 minuten goudbruin.
De bietensalade:
Snijd de gekookte biet in parten.
Meng de biet met aceto balsamico en een scheut olijfolie.
Breng op smaak met zout en peper.
Hak de walnoten grof.
Meng de bieten en de walnoten en verkruimel de geitenkaas erover.
Thema: herfst
0 reacties