Paasrisotto met groene asperges

7
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Risotto

Week de saffraandraadjes in een beetje lauw water. Pel en snipper de sjalot.

Verhit een scheutje olijfolie en de helft van de boter in een pan. Voeg de sjalot toe en fruit de sjalot circa 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak al roerende in circa 3 minuten glazig. Blus af met de witte wijn. Schep lepel voor lepel de bouillon bij de rijst en blijf voorzichtig roeren tot alle bouillon is opgenomen door de rijst. Voeg na circa 10 minuten de geweekte saffraan toe.Laat nog circa 5 minuten al roerend doorkoken. Zet het vuur uit en roer er de resterende boter doorheen. Breng op smaak met versgemalen peper.

Parmezaanse kaaskoekjes

Verwarm de oven voor op 170 ºC. Rasp de Parmezaanse kaas en meng met de bloem. Maak 4 hoopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kaaskoekjes in de oven in circa 10 minuten goudgeel en krokant.

Asperges en taleggio-roomsaus

Snijd circa 2 centimeter van de onderkant van de asperges. Blancheer de asperges circa 4 minuten in kokend water. Breng in een pannetje de kookroom aan de kook. Snijd de taleggio in blokjes en voeg toe. Laat de taleggio smelten en zet het vuur uit.

Serveren

Schep de risotto op een bord en maak er een kuiltje in. Schenk de roomsaus in het kuiltje. Serveer met de asperges en de Parmezaanse kaaskoekjes.

Ingredienten

4
Personen

Risotto

  • mespuntje saffraan
  • 1 sjalot
  • olijfolie
  • 2 el boter
  • 300 g risottorijst
  • 150 ml witte wijn
  • 1 l kippenbouillon
  • 1 bos groene asperges
  • 50 ml kookroom
  • 150 g taleggio

Parmezaanse kaaskoekjes

  • 150 g Parmezaanse kaas
  • 50 g bloem

Extra nodig

  • rasp
  • bakpapier
Geef je waardering
7