De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

ossenhaas-paprikawrap met abrikozenyoghurt

15 min kooktijd
Ossenhaas-paprikawrap met abrikozenyoghurt

Een recept van

Gabriele Sponza

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Ossenhaas-paprikawrap
Ris de takjes van de tijm en hak de tijm. Snijd de ossenhaas en de paprika in reepjes en bak met de tijm. Rasp de kaas. Pluk de peterselie en hak de blaadjes fijn. Vouw de wraps open, beleg met het vlees en de paprika’s en voeg de geraspte kaas toe. Leg daarop de peterselie en rucola en rol de wrap op. Bak de wrap in de pan krokant. Halveer de wrap en serveer.

Gekookte abrikozenyoghurt met vanille-rozenwater
Snijd de abrikozen in lange, dunne reepjes. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Doe de vanille, abrikozen, water en het vanillestokje in een pan en breng aan de kook. Verwijder het vanillestokje en voeg rozenwater en honing toe. Haal de abrikozen uit de pan, laat ze afkoelen in een kom. Zet de pan op hoog vuur en laat de rest van het vocht inkoken tot een saus. Schenk de yoghurt in een kom, leg daarop de abrikozen, walnoten en schenk er de saus over.

Gabriele denkt dat voedsel niet uit ons leven is weg te slaan, omdat het ons leven kleurrijk en leuk maakt. Hij deelt zijn ideeën in de culinaire 24Kitchen serie ''For The Love Of Food'' en legt in zijn eigen woorden uit: ''Je hoeft geen masterchef te zijn om koken leuk te vinden. Enthousiast zijn is genoeg om goede gerechten te koken''.

Geïnspireerd door de multiculturele metropool Istanbul en vooral door de diverse lokale keukencultuur creëert Gabriele een fusie van wereldkeuken met lokale ingrediënten die afkomstig zijn uit het magische Anatolia en zijn creativiteit.

Hij helpt het publiek om gezonde, lekkere en praktische maaltijden te bereiden. Hij laat iedereen zien hoe simpel het is om goede gerechten te koken.

Gaat jouw hart ook sneller slaan als je in de keuken staat? Ontmoet Gabriele in zijn keuken, zijn meest intieme plek, waar hij met behulp van verschillende ingrediënten en kruiden je gasten meeneemt op een onweerstaanbare reis.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker