Gabriele Sponza

Ingredienten

4
Personen

Ossenhaas-paprikawrap

  • 300 g ossenhaas
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 bos tijm
  • 1 krop rucola
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 75 g cheddar aan stuk
  • 4 tortilla wraps

Gekookte abrikozenyoghurt met vanille-rozenwater

  • 150 g gedroogde abrikozen
  • 1 el rozenwater
  • 1 vanillestokje
  • 1 el honing
  • 2 el walnoten
  • 1 l yoghurt
  • 250 ml water

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten
Ossenhaas-paprikawrap
Ris de takjes van de tijm en hak de tijm. Snijd de ossenhaas en de paprika in reepjes en bak met de tijm. Rasp de kaas. Pluk de peterselie en hak de blaadjes fijn. Vouw de wraps open, beleg met het vlees en de paprika’s en voeg de geraspte kaas toe. Leg daarop de peterselie en rucola en rol de wrap op. Bak de wrap in de pan krokant. Halveer de wrap en serveer.

Gekookte abrikozenyoghurt met vanille-rozenwater
Snijd de abrikozen in lange, dunne reepjes. Halveer het vanillestokje en schraap het merg eruit. Doe de vanille, abrikozen, water en het vanillestokje in een pan en breng aan de kook. Verwijder het vanillestokje en voeg rozenwater en honing toe. Haal de abrikozen uit de pan, laat ze afkoelen in een kom. Zet de pan op hoog vuur en laat de rest van het vocht inkoken tot een saus. Schenk de yoghurt in een kom, leg daarop de abrikozen, walnoten en schenk er de saus over.

Geef je waardering

30
Ossenhaas-paprikawrap met abrikozenyoghurt