De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

oscar chocoladetaart

Hak de amandelen fijn in de keukenmachine samen met de suiker en voeg de eieren toe. Klop het eiwit met de suiker tot een luchtige mengsel. Meng bloem en boter door het amandelmengsel en spatel als laatste het eiwit erdoor. Giet het mengsel op een bakmat en strijk het uit.

75 MIN
Oscar chocoladetaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph

Bereidingswijze

Amandelbiscuit
Hak de amandelen fijn in de keukenmachine samen met de suiker en voeg de eieren toe. Klop het eiwit met de suiker tot een luchtige mengsel. Meng bloem en boter door het amandelmengsel en spatel als laatste het eiwit erdoor. Giet het mengsel op een bakmat en strijk het uit. Bak de amandelbiscuit op 220 °C voor circa 12 minuten. Draai de amandelbiscuit na het bakken ondersteboven en plaats het op bakpapier. Verwijder de bakmat en laat de biscuit afkoelen. Maak intussen koffiesiroop van 1 kop koffie, 1 kop suiker en een scheut koffielikeur. Steek uit de amandelbiscuit 2 grote rondjes en 2 net iets kleinere rondjes. Doop de amandelbiscuit in de koffiesiroop.

Gekaramelliseerde hazelnoten
Smelt de boter en voeg suiker en de hazelnoten toe en laat dit licht karamelliseren. Stort de karamelnoten op het bakpapier en laat ze afkoelen.

Chocolademousse
Maak van het water en de suiker een siroop door ze kort samen te koken. Smelt de chocolade in de magnetron op 600 Watt. Giet de warme suikersiroop op de eidooiers en klop deze luchtig. Week de gelatine in een bakje koud water. Verwarm daarna de gelatine met aanhangend water tot deze is opgelost. Meng het eidooiermengsel met de chocolade, gelatine en als laatste de slagroom. Roer voorzichtig zodat de mousse mooi luchtig blijft.

Cacaogelei
Kook water, suiker, room en cacaopoeder en laat het al roerend circa 10 minuten stevig doorkoken. Het is de bedoeling dat de gelei goed indikt. Dit is te controleren door een lepel door de gelei te halen. Wanneer er een dun laagje aan de lepel blijft hangen is deze genoeg ingedikt. Neem de pan van het vuur en voeg de geweekte gelatine toe.

Het maken van de taart
De taartvorm met een beetje olie bestrijken. Leg nu de grote plak biscuit doordrenkt met koffiesiroop onder in de taartvorm. Hak de noten en leg deze op de bodem. Spuit nu de chocolademousse erop tot halverwege de vorm. Leg nu de iets kleinere biscuitplak erop en vul de vorm nu verder met de chocolademousse. Strijk de taart glad en zet hem een nacht in de vriezer. Giet de volgende dag cacaogelei met een temperatuur van 35 á 40 °C over de bevroren taart. Je kun de taart garneren naar eigen inzicht.

 

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker