Orata al forno e paccheri con crema di avocado (dorade uit de oven en pasta met crème van avocado)

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Dorade uit de oven
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Snijd de citroen in halve plakjes (houd 2 plakjes citroen apart). Plet de knoflook. Ris de rozemarijn. Pluk en snijd de peterselie fijn. Meng de knoflook, rozemarijn en peterselie. Vul de buikholte van de dorade met het kruidenmengsel en bestrooi de vis met een beetje zout en versgemalen peper. Schenk een scheutje olijfolie over de dorade en leg de vis op een met bakpapier beklede ovenschaal. Leg onder de kop en het staartje een schijfje citroen, zodat de onderkant van de vis niet verbrandt. Bak de vis in de oven in circa 15 minuten gaar.

Pasta met crème van avocado
Kook de paccheri volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Pel de knoflook. Maak de avocado schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Meng de knoflook met drie kwart van de cherrytomaten, de olijven, avocado, ansjovis, kappertjes en sap van de citroen in de keukenmachine. Pureer het glad en voeg langzaam de olijfolie toe. Giet de pasta af en meng deze met de crème van avocado. Pluk de restende blaadjes basilicum. Halveer de cherrytomaten en pluk de basilicum. Roer de basilicum en de tomaten door de pasta.

Serveren
Verdeel de rucola op een groot bord. Leg de vis erop en serveer met de pasta.

Ingredienten

4
Personen

Dorade uit de oven

  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 2 dorades (gekieuwd en geschubd)
  • grof zeezout
  • olijfolie

Pasta met crème van avocado

  • 400 g paccheri
  • 1 teentje knoflook
  • 1 avocado
  • 250 g cherrytomaten
  • 100 g ansjovis
  • 5 ansjovisfilets
  • 2 el kappertjes
  • 1 citroen
  • 6 takjes basilicum
  • 100 ml olijfolie

Extra nodig

  • bakpapier
  • keukenmachine
Geef je waardering
5