De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

oranje risotto met kalkoen

Een heerlijk en eenvoudig te bereiden risottogerecht met kalkoen en pompoen!

30 MIN
Oranje risotto met kalkoen

Een recept van

Prins van den Bergh

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Risotto

Breng in een pan het water en de bouillonblokjes aan de kook. Pel en snipper de ui. Halveer de pompoen in de lengte, verwijder de pitten en zaadlijsten en snijd de pompoen in blokjes van circa 1 centimeter. Verdeel de blokjes pompoen over de bakplaat met bakpapier, besprenkel met olie en bestrooi met een beetje zout. Rooster de pompoen circa 10 minuten in de oven. Fruit de ui in de boter en voeg de rijst toe, bak circa 2 minuten onder continu roeren. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en blijf roeren. Als al het vocht is opgenomen voeg je weer meer bouillon toe. Zet, als alle bouillon is opgenomen, het vuur uit. Roer de pompoen door de rijst. Rasp de Parmezaanse kaas en roer met de mascarpone door de risotto. Bestrooi met Parmezaanse kaas.

Kalkoen

Leg de kalkoen tussen een stuk plasticfolie en sla plat met een pan. Wrijf de kalkoen aan beide kanten in met de kerriepoeder en een beetje olie. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de kalkoen in circa 6 minuten rondom goudbruin.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker