Oranje kippannetje

3
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd

Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Spruitjes

Breng een pan met water en het bouillonblokje aan de kook. Verwijder de kontjes van de spruitjes en kook de spruitjes in circa 8 minuten gaar. Giet de spruitjes af en bewaar het kookvocht.

Oranje kippotje

Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui, knoflook, kerriepoeder en sambal circa 2 minuten. Snijd de kipfilet in blokjes. Voeg de kip toe en bak circa 5 minuten op middelhoog vuur. Halveer de cherrytomaten. Giet de kikkererwten af en spoel schoon. Voeg de spruitjes, cherrytomaten, kikkererwten en een scheutje van het kookvocht van de spruitjes toe en laat circa 4 minuten met de deksel op de pan stoven. Breng op smaak met een beetje zout en peper.

Ingredienten

4
Personen

Oranje kippannetje

  • 300 g meergranenrijst
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 350 g spruitjes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 el sambal
  • olijfolie om in te bakken
  • 400 g kipfilet
  • 250 g cherrytomaten
  • 400 g kikkererwten
Geef je waardering
3