’s Middags voorbereiden
Noedelsalade
Schil de wortel en rettich en schaaf rondom met een hoefijzerdunschiller in brede plakken.
Kook de noedels 2-3 minuten in kokend water, (of volgens de bereidingswijze op de verpakking), voeg de laatste 30 seconden de rettich en wortelplakken toe, spoel af onder koud water en laat ze uitlekken. Haal de rettich en wortel uit de noedels en bewaar apart. Meng de olijfolie voorzichtig door de noedels om te voorkomen dat ze aan elkaar plakken. Schep de wakame in een schaal, schenk er ruim kokend water over, laat minstens 5 minuten staan en schenk daarna op een zeef.
Snijd de bosui in schuine smalle stukjes en leg ze in een schaaltje met koud water.
Sesamdressing
Roer sap en rasp van de limoen, sesamolie, olijfolie en de mirin door elkaar. Voeg de sesamzaadjes toe.
Tijgergarnalen
Pel de tijgergarnalen, verwijder het zwarte darmkanaal. Dep de garnalen droog. Snijd elke garnaal over de breedte in vijf stukjes. Bewaar ze in de koelkast.
’s Avonds afmaken
Tijgergarnalen
Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de tijgergarnalen circa 2 minuten tot ze niet meer glazig zijn. Laat iets afkoelen en voeg toe aan de sesamdressing.
Opmaak bord
Snijd de rettich en wortel in dezelfde maat en leg er vier stuks van om en om naast elkaar op het bord. Draai de noedels op om een vleesvork en leg in het midden. Verdeel er wakame, bosui en wat tuinkers over. Rol op tot een dikke rol en druk licht aan tijdens het rollen. Leg direct op het bord. Schep de dressing met garnalen er langs.

Chileense Rosé
Rosé staat eigenlijk bekent als een echt zomerdrankje. Het is misschien een beetje wennen, maar je kan rosé ook heel goed drinken als het buiten sneeuwt.
De wijnstokken van deze wijn staan heel zuidelijk aangeplant in Chili. Hoewel het woord zuidelijk een bepaald beeld oproept, houdt het in dit geval in dat ze meer richting de zuidpool staan en dat de stokken regelmatig sneeuw zien.
Deze rosé, gemaakt van de Merlot druif, is halfdroog, wat inhoudt dat de wijn een klein zoetje heeft. Ideaal bij de Oosterse touch van dit gerecht. De meeste half droge rosé wijnen doen het goed bij de Oosterse keuken, dus als je er geen vindt uit Chili is een anders land ook prima!
door Corria Houthuizen
0 reacties