Op cederhout gegaarde scholfilet

1
Makkelijk
Op cederhout gegaarde scholfilet

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Scholfilet

Verwarm een oven voor op 180 graden Celsius. Week de cederhouten plankjes in koud water. Snij de scholfilet in 8 gelijke stukken. Bestrooi de scholfilet met wat zwarte peper en pak ze vervolgens in met de Parmaham. Leg de ingepakte scholfilets op een cederhouten plankje en gaar in de oven in circa 15 minuten.

Gestoofde prei

Snij de prei in de lengte door en vervolgens in dunne reepjes. Doe de witte wijn in een ruime pan en breng aan de kook. Voeg de prei toe en stoof. Voeg ondertussen de takjes dragon toe en breng op smaak met het zout en de peper.

Broodcroutons

Verwarm een oven voor op 180 graden Celsius. Snij de ciabatta in plakken van 3 millimeter dik. Leg de op een met bakpapier bekleedde bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie en bestrooi ze met het zout en de peper. Bak ze in circa 15 krokant.

Serveren

Leg het cederhouten plankje met de gegaarde scholfilet op een plat bord. Schep hierop de gestoofde prei en de crouton. Garneer met een paar blaadjes dragon.

Ingredienten

8
Personen

Scholfilet

  • 600 g scholfilet
  • 8 plakken parmaham
  • zwarte peper
  • 8 cederhouten planken

  • 2 preien
  • 200 ml witte wijn
  • 3 takjes dragon
  • fijn zout
  • zwarte peper

Broodcroutons

  • 1 ciabatta
  • olijfolie
  • grof zout
  • zwarte peper
Geef je waardering
1