De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

op cederhout gegaarde scholfilet

Pauline maakt Op cederhout gegaarde scholfilet op 24Kitchen Food Truck Challenge.

45 min kooktijd
Op cederhout gegaarde scholfilet

Een recept van

Bereidingswijze

Scholfilet

Verwarm een oven voor op 180 graden Celsius. Week de cederhouten plankjes in koud water. Snij de scholfilet in 8 gelijke stukken. Bestrooi de scholfilet met wat zwarte peper en pak ze vervolgens in met de Parmaham. Leg de ingepakte scholfilets op een cederhouten plankje en gaar in de oven in circa 15 minuten.

Gestoofde prei

Snij de prei in de lengte door en vervolgens in dunne reepjes. Doe de witte wijn in een ruime pan en breng aan de kook. Voeg de prei toe en stoof. Voeg ondertussen de takjes dragon toe en breng op smaak met het zout en de peper.

Broodcroutons

Verwarm een oven voor op 180 graden Celsius. Snij de ciabatta in plakken van 3 millimeter dik. Leg de op een met bakpapier bekleedde bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie en bestrooi ze met het zout en de peper. Bak ze in circa 15 krokant.

Serveren

Leg het cederhouten plankje met de gegaarde scholfilet op een plat bord. Schep hierop de gestoofde prei en de crouton. Garneer met een paar blaadjes dragon.

De 24Kitchen Food Truck Challenge is terug! In de zomer van 2018 kijk je naar het derde en nieuwste seizoen, met gloednieuwe teams, locaties én nog veel meer lekkere gerechten in seizoen 1 en 2. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker