De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

oosterse zalm op cederhout

Pel en snipper de sjalotten. Pel en snijd de knoflook fijn. Rasp de schil van de limoenen. Meng de sjalotten, knoflook, whisky, sojasaus, limoenrasp en het sap van de limoenen. Marineer de zalm circa 10 minuten. Verwarm de oven op 200 ºC.

30 min kooktijd
Oosterse zalm op cederhout

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Week het cederhout circa 1 uur in koud water.

Marinade
Pel en snipper de sjalotten. Pel en snijd de knoflook fijn. Rasp de schil van de limoenen. Meng de sjalotten, knoflook, whisky, sojasaus, limoenrasp en het sap van de limoenen. Marineer de zalm circa 10 minuten. Verwarm de oven op 200 ºC. Verwarm het cederhout circa 10 minuten in de oven. Wrijf het cederhout in met olie in met olie en leg de zalm erop. Bak de zalm circa 5 minuten in de oven.

Wokschotel
Pel en snijd de knoflook fijn. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes. Snijd de witte kool ragfijn. Kook de noedels in water met zout beetgaar. Verhit een scheutje olie in de wok. Fruit de knoflook en voeg de paprika en de witte kool toe. Blus af met whisky en voeg de noten en rozijnen toe. Serveer de noedels met de groente en de zalm.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker