Oosterse zalm met wokgroente

0
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Noedels

  • Gaar de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Zalm

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Meng voor de marinade in een kom de ketjap manis, gembersiroop en de wasabipasta.
  • Leg de zalmfilets op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de zalmfilets met de marinade en bak de zalmfilets in de oven in circa 12 minuten gaar.
  • Snijd de bosuitjes in ringetjes. Strooi twee derde van de bosui over de zalm.  

Wokgroente

  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in reepjes.
  • Halveer de prei in de lengte. Was en snijd de prei in halve ringen.
  • Snijd de champignons in vieren.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en bak de paprika’s, prei en de champignons in circa 5 minuten gaar.
  • Voeg de taugé, de rest van de bosui en de sesamolie toe en bak nog circa 1 minuut mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de noedels over borden. Schep de wokgroente op de noedels en verdeel de vis erover.

Ingredienten

4
Personen

Oosterse zalm

  • 2 el ketjap manis
  • 1 el gembersiroop
  • 1 tl wasabipasta
  • 400 g zalmfilet
  • 1 bos bosui

Wokgroente

  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • 250 g champignons
  • arachideolie
  • 125 g taugé
  • 1 tl sesamolie

Extra nodig

  • bakpapier
Geef je waardering
0