Oosterse zalm met noedels en gewokte groente

16
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Oosterse zalm

  • Pel de knoflook.
  • Rasp de gember en de helft van de knoflook fijn boven een bord. Voeg de sesamolie toe aan de gember en knoflook en meng alles goed door elkaar. Leg hierin de zalm met het vel naar boven. Bestrijk het vel met een klein beetje sesamolie.
  • Verwarm een ruime hapjespan op hoog vuur. Bak de zalm op het vel in circa 3 minuten krokant. Zet het vuur laag, draai de zalm om en bak nog circa 1 minuut. Leg de zalm in een ovenschaal en gaar de zalm circa 10 minuten in de oven op op 70 ºC.

Groente en noedels

  • Snijd de resterende knoflook fijn.
  • Halveer de prei in de lengte en spoel de prei schoon onder de koude kraan. Snijd de prei in halve ringen.
  • Snijd de paksoi fijn.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes.
  • Verhit een scheut zonnebloemolie in de pan waar de zalm in is gebakken en bak de prei, knoflook, paksoi, paprika, de rest van de zalmmarinade, sojasaus, vissaus en zoete chilisaus circa 5 minuten op hoog vuur.
  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook en kook hierin de noedels in circa 4 minuten gaar. Giet de noedels af en meng met een beetje kookvocht direct door de groente. 

Serveren

  • Serveer de noedels en de groente samen met de zalm uit de oven.  

Ingredienten

4
Personen

Oosterse zalm met noedels en gewokte groente

  • 1 teentje knoflook
  • 50 g verse gember
  • 400 g zalmmoten met vel
  • 2 tl sesamolie
  • 1 prei
  • 1 paksoi
  • 1 rode paprika
  • zonnebloemolie
  • 2 el sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 1 el zoete chilisaus
  • 300 g noedels

Extra nodig:

  • ovenschaal
Geef je waardering
16