Oosterse tartaartjes met roergebakken andijvie

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

 

Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing.

Oosterse tartaartjes

Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn.

Pluk en hak de koriander fijn.

Meng in een kom de sjalot, de helft van de knoflook, koriander en 1 theelepel sojasaus met de rundertartaar.

Breng op smaak met sambal en vorm er 4 tartaartjes van.

Verhit olie in een pan en bak de tartaartje om en om circa 5 minuten op hoog vuur.

Haal de tartaartjes uit de pan, leg ze op een bord dek af met aluminium folie.

Zet de pan terug op het vuur en blus af met de gembersiroop en 4 eetlepels sojasaus.

Andijvie

Snijd de andijvie in dunne repen. Was de andijvie en laat goed uitlekken.

Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes.

Verhit olie in een wok en bak hierin de resterende knoflook en paprika circa 2 minuten.

Voeg de helft van de andijvie toe. Bak circa 2 minuten tot de andijvie geslonken is.

Voeg de rest van de andijvie toe. Roerbak nog circa 3 minuten tot het meeste vocht verdampt is.

Voeg de taugé toe en roer even door.

Breng op smaak met zout en peper.

De rijst met noten en bosuitje

Snijd het bosuitje in dunne ringen. Meng het bosuitje en de cashewnoten door de rijst.

 

Ingredienten

4
Personen

Oosterse tartaartjes met roergebakken andijvie

  • 300 g meergranenrijst
  • 1 sjalotje
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.25 bosje koriander
  • sojasaus
  • 400 g rundertartaar
  • 1 el sambal
  • rijstolie
  • 4 el gembersiroop
  • 500 g andijvie
  • 1 rode paprika
  • 150 g taugé
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 bosuitje
  • 4 el cashewnoten

extra nodig:

  • aluminiumfolie
Geef je waardering
1