Oosterse schelvis roerbak

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Rijst

  • Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Groente

  • Pel en snijd de ui in halve ringen. Pel en snijd de knoflook in stukjes.
  • Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in dunne reepjes.
  • Snijd de courgette in de lengte door vieren, verwijder de zaadlijsten en snijd de courgette in plakjes.
  • Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui, knoflook en komijnpoeder circa 2 minuten.
  • Voeg de courgette en venkel toe en bak circa 4 minuten.
  • Snijdt de schelvis in blokjes.
  • Giet de mini maïs af en halveer in de lengte.
  • Voeg de mini maïs en schelvis toe en bak circa 3 minuten mee.
  • Halveer de limoen.
  • Breng op smaak met de gembersiroop, het sap van de limoen, een beetje zout en peper.

Serveren

  • Pluk de koriander en strooi over het gerecht.

Ingredienten

4
Personen

Oosterse schelvis roerbak

  • 300 g meergranenrijst
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 venkel
  • 1 courgette
  • zonnebloemolie
  • 2 tl komijnpoeder
  • 400 g schelvis
  • 250 g mini maïs
  • 1 limoen
  • 2 el gembersiroop
  • 5 takjes koriander
Geef je waardering
0