Noedelsoep
- Breng een pan water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe. Voeg de sojasaus toe.
- Snijd de spitskool in dunne slierten.
- Voeg de nestjes noedels samen met de gesneden spitskool toe aan de bouillon. Kook de bouillon circa 5 minuten tot de noedels en spitskool gaar zijn.
- Snijd de bosui in schuine ringen.
- Voeg de rasp en sap van een limoen toe aan de soep.
- Snijd de champignons in dunne plakjes. Voeg de champignons en twee derde van de bosui toe aan de soep en warm even kort door.
Sesam-spekreepjes
- Besprenkel de speklappen met de sojasaus en de helft van de gembersiroop. Bestrooi de speklappen met de five-spicepoeder en wrijf goed in de speklappen. Snijd de speklapjes in dunne reepjes. Bak de spekreepjes in een hete pan zonder olie of boter in circa 8 minuten goudbruin en krokant en bestrooi met sesamzaadjes. Blus af met de rest van de gembersiroop.
Serveren
- Serveer de spekreepjes bovenop de noedelsoep. Giet een beetje van de marinade over de spekreepjes. Bestrooi met de overgebleven bosui.
0 reacties