Oosterse noedelsoep met sesam-spekreepjes

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Noedelsoep

  • Breng een pan water aan de kook en voeg de bouillonblokjes toe. Voeg de sojasaus toe.
  • Snijd de spitskool in dunne slierten.
  • Voeg de nestjes noedels samen met de gesneden spitskool toe aan de bouillon. Kook de bouillon circa 5 minuten tot de noedels en spitskool gaar zijn.
  • Snijd de bosui in schuine ringen.
  • Voeg de rasp en sap van een limoen toe aan de soep.
  • Snijd de champignons in dunne plakjes. Voeg de champignons en twee derde van de bosui toe aan de soep en warm even kort door.

Sesam-spekreepjes

  • Besprenkel de speklappen met de sojasaus en de helft van de gembersiroop. Bestrooi de speklappen met de five-spicepoeder en wrijf goed in de speklappen. Snijd de speklapjes in dunne reepjes. Bak de spekreepjes in een hete pan zonder olie of boter in circa 8 minuten goudbruin en krokant en bestrooi met sesamzaadjes. Blus af met de rest van de gembersiroop.

Serveren

  • Serveer de spekreepjes bovenop de noedelsoep. Giet een beetje van de marinade over de spekreepjes. Bestrooi met de overgebleven bosui.

Ingredienten

4
Personen

Noedelsoep

  • 1 l water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 3 el sojasaus
  • 1 spitskool
  • 1 bos bosui
  • 4 nestjes eiernoedels
  • 1 limoen
  • 250 g champignons

Spekreepjes

  • 2 speklappen
  • 2 el sojasaus
  • 3 el gembersiroop
  • 1 el five-spicepoeder
  • 25 g sesamzaadjes
Geef je waardering
2