Bianca Janssen

Ingredienten

4
Personen

Ontbijtpizza met avocado en spiegelei

  • olijfolie om in te bakken
  • 4 eieren
  • 4 volkoren pitabroodjes
  • 1 avocado
  • 1 citroen
  • 150 g cherrytomaten
  • chiliflakes
  • 50 g zwarte olijven
  • olijfolie extra vierge

Extra nodig

  • broodrooster

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

Verhit een scheutje olie in een pan, breek de eieren voorzichtig en bak de eieren op laag vuur gaar. Laat de dooiers heel en zacht. Rooster de pitabroodjes in de broodrooster krokant. Maak de avocado schoon en prak het vruchtvlees fijn met een vork. Breng op smaak met het sap van de citroen, een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de tomaatjes in plakjes. Besmeer de pitabroodjes met de avocado en leg de tomaatjes erop. Snijd de olijven doormidden. Verdeel de eieren erover en bestrooi met de chiliflakes en de olijven.

Geef je waardering

30
Ontbijtpizza met avocado en spiegelei