Omelet Caprese

14
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Omelet Caprese

  • Meng in een kom de eieren met de melk. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Snijd de mozzarella in plakken.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak het eiermengsel circa 6 minuten tot de omelet gestold is. Draai om en verdeel de cherrytomaten en de mozzarella erover. Laat nog circa 6 minuten doorgaren tot de mozzarella een beetje gesmolten is.
  • Pluk de basilicum. Voeg de basilicum de laatste minuut toe.

Salade

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de wortel in reepjes. Kook de wortel in circa 4 minuten beetgaar. Giet af en spoel koud.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Halveer de olijven.
  • Pluk en was de sla.
  • Giet de cannellinibonen af en spoel ze schoon.
  • Meng in een grote kom de wortel, tomaten, ui, olijven, cannellibonen en een scheutje olijfolie extra vierge. Breng de salade op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Snijd de Italiaanse bollen open.
  • Snijd de omelet in 4 gelijke punten.
  • Verdeel de salade en de Italiaanse bollen over borden. Verdeel de omeletpunten over de Italiaanse bollen.

Ingredienten

4
Personen

Omelet Caprese

  • 8 eieren
  • 100 ml melk
  • 250 g cherrytomaten
  • 1 bol mozzarella
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 bos basilicum

Salade

  • 1 winterwortel
  • 4 pomodori tomaten
  • 1 rode ui
  • 100 g groene olijven
  • 1 krop triosla
  • 400 g cannellinibonen
  • olijfolie extra vierge
  • 4 italiaanse bollen
Geef je waardering
14