De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

oma’s snoepjestaart

60 min voorbereidingstijd
110 min kooktijd
Oma’s Snoepjestaart

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Biscuitdeeg
Verwarm de oven voor op 150 ˚C. Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker au bain-marie tot een luchtige, lichtgekleurde massa. Zeef en meng de bloem, de maïzena en het zout en spatel dit voorzichtig in delen door het eimengsel. Vul de ingevette en met bakpapier beklede springvorm voor driekwart met het beslag. Plaats het biscuit onder het midden van de oven en bak in circa 50 minuten gaar. Haal de springvorm los en laat het biscuit afkoelen op een taartrooster.

Opmaak
Snijd het biscuit horizontaal door. Klop de slagroom met de suiker stijf. Bestrijk de onderste plak biscuit met een laagje jam en een flinke laag slagroom en leg de bovenste plak erop. Bestrijk de zijkant van de taart met slagroom. Strooi hagelslag op een stukje bakpapier en rol de taart met de zijkant door de hagelslag. Spuit toeven slagroom op de bovenkant van de taart. Versier de taart met de snoepjes en steek de verjaardagskaarsjes erin.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker