Oma’s Snoepjestaart

6
Makkelijk

Bereidingswijze

110 minuten kooktijd
170 minuten totale tijd

Biscuitdeeg
Verwarm de oven voor op 150 ˚C. Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker au bain-marie tot een luchtige, lichtgekleurde massa. Zeef en meng de bloem, de maïzena en het zout en spatel dit voorzichtig in delen door het eimengsel. Vul de ingevette en met bakpapier beklede springvorm voor driekwart met het beslag. Plaats het biscuit onder het midden van de oven en bak in circa 50 minuten gaar. Haal de springvorm los en laat het biscuit afkoelen op een taartrooster.

Opmaak
Snijd het biscuit horizontaal door. Klop de slagroom met de suiker stijf. Bestrijk de onderste plak biscuit met een laagje jam en een flinke laag slagroom en leg de bovenste plak erop. Bestrijk de zijkant van de taart met slagroom. Strooi hagelslag op een stukje bakpapier en rol de taart met de zijkant door de hagelslag. Spuit toeven slagroom op de bovenkant van de taart. Versier de taart met de snoepjes en steek de verjaardagskaarsjes erin.

Ingredienten

1
Porties

Biscuitdeeg

  • 4 eieren op kamertemperatuur
  • 120 g suiker
  • 8 g vanillesuiker
  • 80 g bloem
  • 20 g maïzena
  • mespuntje zout

Garnering

  • 1 l slagroom
  • 120 g suiker
  • 6 el aardbeienjam
  • 200 g chocoladehagelslag
  • 1 zakje tumtum
  • 1 zakje marshmallows
  • gekleurde verjaardagskaarsjes

Extra nodig

  • springvorm van 16 cm doorsnede
  • spuitzak met gekartelde spuitmond
  • bakpapier
  • boter om in te vetten
  • taartrooster
  • keukenmachine of handmixer
Geef je waardering
6