Biscuitdeeg
Verwarm
de oven voor op 150 ˚C. Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker au
bain-marie tot een luchtige, lichtgekleurde massa. Zeef en meng de bloem, de
maïzena en het zout en spatel dit voorzichtig in delen door het eimengsel. Vul
de ingevette en met bakpapier beklede springvorm voor driekwart met het beslag.
Plaats het biscuit onder het midden van de oven en bak in circa 50 minuten
gaar. Haal de springvorm los en laat het biscuit afkoelen op een taartrooster.
Opmaak
Snijd
het biscuit horizontaal door. Klop de slagroom met de suiker stijf. Bestrijk de
onderste plak biscuit met een laagje jam en een flinke laag slagroom en leg de
bovenste plak erop. Bestrijk de zijkant van de taart met slagroom. Strooi
hagelslag op een stukje bakpapier en rol de taart met de zijkant door de
hagelslag. Spuit toeven slagroom op de bovenkant van de taart. Versier de taart
met de snoepjes en steek de verjaardagskaarsjes erin.
0 reacties