Oma’s gebakken aardappels

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aardappels:

  • Bak de spekblokjes in een pan op laag vuur circa 2 minuten. Roer af en toe door.
  • Voeg de opbakaardappels toe en schud ze goed door elkaar.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Voeg ze toe en bak de champignons op middelhoog vuur goudbruin.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Bak de paprika mee en breng op smaak met zout en peper. • Snijd de bosuitjes in dunne ringen en voeg ze toe aan de aardappels.

Hamlappen:

  • Kruid de hamlappen met zout en peper.
  • Ris en hak de rozemarijn fijn en strooi de rozemarijn over de hamlappen.
  • Verwarm de grillpan en grill de hamlappen circa 2 minuten om en om in een ruitvorm tot ze gaar zijn.
  • Leg ze op een warm bord en dek af met aluminiumfolie.

Voor de salade

  • Snijd de komkommer over de lengte in vieren en vervolgens in kleine stukjes.
  • Pel en snipper de sjalot.
  • Meng de komkommer met de sjalot, halvanaise, yoghurt en witte wijn. Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de veldsla erdoor.

Thema: passie voor piepers

Ingredienten

4
Personen

Gebakken aardappels en hamlappen

  • 150 g spekblokjes
  • 600 g opbakaardappeltjes voorgegaard
  • 200 g champignons
  • 1 rode paprika
  • 2 bosuitjes
  • 4 hamlappen
  • 2 takjes rozemarijn
  • zout
  • versgemalen peper

Salade

  • 1 komkommer
  • 1 sjalotje
  • 1 el halvanaise
  • 100 ml magere yoghurt
  • 1 scheutje witte wijn
  • 200 g veldsla

Extra nodig:

  • aluminiumfolie
Geef je waardering
1