De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

oma’s gebakken aardappels

30 min kooktijd
Oma’s gebakken aardappels

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Aardappels:

  • Bak de spekblokjes in een pan op laag vuur circa 2 minuten. Roer af en toe door.
  • Voeg de opbakaardappels toe en schud ze goed door elkaar.
  • Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Voeg ze toe en bak de champignons op middelhoog vuur goudbruin.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Bak de paprika mee en breng op smaak met zout en peper. • Snijd de bosuitjes in dunne ringen en voeg ze toe aan de aardappels.

Hamlappen:

  • Kruid de hamlappen met zout en peper.
  • Ris en hak de rozemarijn fijn en strooi de rozemarijn over de hamlappen.
  • Verwarm de grillpan en grill de hamlappen circa 2 minuten om en om in een ruitvorm tot ze gaar zijn.
  • Leg ze op een warm bord en dek af met aluminiumfolie.

Voor de salade

  • Snijd de komkommer over de lengte in vieren en vervolgens in kleine stukjes.
  • Pel en snipper de sjalot.
  • Meng de komkommer met de sjalot, halvanaise, yoghurt en witte wijn. Breng op smaak met zout en peper.
  • Meng de veldsla erdoor.

Thema: passie voor piepers

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker