De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

okersoep van oma kate

Oma Kate laat aan Danny Jansen zien hoe je een heerlijke okersoep maakt. Een smaakvol gerecht uit de Surinaamse keuken!

Okersoep van oma Kate

Een recept van

Danny Jansen

Danny Jansen

Bereidingswijze

Zet het zoutvlees op in ruim water en breng aan de kook en kook het in circa 20 minuten gaar. Doe de bouillon in een ruime pan. Snij het kalfsvlees in grove stukken. Snij het vel van de kip. Voeg de kip, het zoutvlees en het kalfsvlees bij de bouillon. Zet een deksel op de pan en laat meetrekken voor ongeveer een uur. Haal de tajerbladeren van hun steel af, was ze in koud water en scheur deze in grove stukken. Was de rijst tot het spoelwater helder is. Zet de rijst in ruim, koud water op en gaar dit in circa 15 minuten.

Schep de kip en het kalfsvlees uit de bouillon en doe de bouillon met het zoutvlees in een ruime pan. Snipper de ui in fijne stukjes. Hak de knoflook fijn. Snij de tomaat in grove stukken. Voeg dit aan de bouillon toe, samen met de pimentkorrels. Snij de selderij fijn en voeg toe. Haal de schutbladeren van de antrowa’s. Kerf een kruisje in de achterkant en doe ook in de bouillon.

Stoof de tajerbladeren kort in een hete pan. Was de okers en snij het kopje en het kontje af. Maak in de lengte van de okers inkepingen en voeg ze aan de bouillon toe, gevolgd door de tajerbladeren. Als de bouillon bijna klaar is, de madame Jeanette erin doen en op smaak maken met peper. Voeg eventueel water toe. Druk de rijst in een kommetje en presenteer dit in een diep bord. Schep de okersoep in het diepe bord over de rijst.

Dit geliefde 24Kitchen-programma met chefkok Danny Jansen is terug van weggeweest! Ook in dit seizoen kookt hij met de leukste oma's, en deze keer ook een opa, de lekkerste familierecepten.

 

ZOADK-ART

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker