Okersoep van oma Kate

32
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Zet het zoutvlees op in ruim water en breng aan de kook en kook het in circa 20 minuten gaar. Doe de bouillon in een ruime pan. Snij het kalfsvlees in grove stukken. Snij het vel van de kip. Voeg de kip, het zoutvlees en het kalfsvlees bij de bouillon. Zet een deksel op de pan en laat meetrekken voor ongeveer een uur. Haal de tajerbladeren van hun steel af, was ze in koud water en scheur deze in grove stukken. Was de rijst tot het spoelwater helder is. Zet de rijst in ruim, koud water op en gaar dit in circa 15 minuten.

Schep de kip en het kalfsvlees uit de bouillon en doe de bouillon met het zoutvlees in een ruime pan. Snipper de ui in fijne stukjes. Hak de knoflook fijn. Snij de tomaat in grove stukken. Voeg dit aan de bouillon toe, samen met de pimentkorrels. Snij de selderij fijn en voeg toe. Haal de schutbladeren van de antrowa’s. Kerf een kruisje in de achterkant en doe ook in de bouillon.

Stoof de tajerbladeren kort in een hete pan. Was de okers en snij het kopje en het kontje af. Maak in de lengte van de okers inkepingen en voeg ze aan de bouillon toe, gevolgd door de tajerbladeren. Als de bouillon bijna klaar is, de madame Jeanette erin doen en op smaak maken met peper. Voeg eventueel water toe. Druk de rijst in een kommetje en presenteer dit in een diep bord. Schep de okersoep in het diepe bord over de rijst.

Ingredienten

4
Personen

Voor de okersoep

  • 125 g zoutvlees
  • 250 g kippendijfilet, zonder vel en bot
  • 250 g kalfsvlees, rib met bot
  • 1 l kippenbouillon
  • 2 kleine atrowa’s
  • 5 pimentkorrels
  • 1 rode Madame Jeanette
  • 2 takjes selderij
  • 0,5 tomaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 okers
  • 0,5 ui
  • 0,5 bos tajerbladeren (circa vier stuks)
  • 0,5 banaan
  • 0,5 bakbanaan
  • 250 g basmatirijst
  • zout
  • peper
Geef je waardering
32