Oeufs en cocotte

8
Makkelijk
Oeufs en cocotte

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Vet de kommetjes in met een beetje olijfolie.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Snijd de ham in reepjes.
  • Verdeel de ham en de bieslook over de kommetjes.
  • Breng de crème fraîche op smaak met een beetje zout, versgemalen peper en nootmuskaat. Verdeel de helft van crème fraîche over de kommetjes. Breek een ei boven ieder kommetje. Verdeel de rest van de crème fraîche erover.
  • Zet de kommetjes in een ovenschaal en vul ze met lauwwarm water. Zorg dat de kommetjes tot ongeveer de helft in het water staan. Verwarm de eieren circa 15 minuten in de oven.
  • Snijd het brood in repen, besprenkel met olijfolie en bestrooi met een beetje zout. Rooster het brood in de oven in circa 6 minuten krokant.
  • Schil en snijd de winterpeen en de bleekselderij in repen.
  • Snijd de komkommer in repen.
  • Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in repen.
  • Halveer de cherrytomaatjes.

Serveren
Verdeel de groente en het brood over borden. Serveer de eieren bij het brood en de groente.

Ingredienten

4
Personen

Oeufs en cocotte

  • olijfolie om in te bakken
  • 0.5 bosje bieslook
  • 125 g ham
  • 250 ml crème fraîche
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 4 eieren
  • 8 sneetjes volkorenbrood
  • 1 winterpeen
  • 2 stengels bleekselderij (of 2 snackkomkommers)
  • 1 kleine komkommer
  • 1 paprika
  • 250 g cherrytomaatjes

Extra nodig:

  • 4 vuurvaste kommetjes
  • ovenschaal
Oeufs en cocotte
Geef je waardering
8