- Pel en snipper de uien.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Schil en snijd de aardappels in blokjes.
- Scheur de oesterzwammen in grove stukken.
- Halveer de venkelknollen in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkelknollen in reepjes.
- Smelt de boter in een brede pan en fruit de uien en de knoflook circa 2 minuten. Voeg de aardappels toe en bak circa 5 minuten mee. Voeg de oesterzwammen en de venkel toe en bak circa 5 minuten mee. Schenk de witte wijn en de kookroom erbij en voeg de steranijs en de grove mosterd toe. Breng het geheel aan de kook. Laat de oesterzwammenpot met deksel op de pan in circa 10 minuten gaar stoven.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Snijd de peterselie fijn.
- Snijd de boerenachterham in blokjes.
- Voeg de bosui, de helft van de peterselie en de boerenachterham toe aan de oesterzwammenpot. Warm goed door en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Verwijder de steranijs.
Serveren
- Verdeel de oesterzwammenpot over borden en strooi de resterende peterselie eroverheen.
Meld je aan en praat mee