Ochazuke (Japans rijstgerecht)

2
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd
Ochazuke
Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Verdeel de gekookte rijst over soepkommen. Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Bak de zalmfilets om en om in circa 3 minuten rosé. Pluk de zalm en verdeel over de rijst. Rooster het sesamzaad in een droge pan in circa 3 minuten goudbruin. Vijzel het sesamzaad fijn in de vijzel en verdeel deze over de zalm. Vijzel de Japanse mix grof en verdeel over de kommen. Verkruimel het norivel en verdeel over de kommen. Snijd de shisobladeren in fijne julienne en verdeel over de kommen. Hak de pruimen fijn en verdeel samen met de zalmeitjes over de kommen. Breng op smaak met een beetje wasabipasta.

Groene thee

Breng het water aan de kook en laat iets afkoelen (groene thee wordt getrokken bij circa 70 ºC.). Schep de groene thee in een theezakje of theezeef en hang deze vervolgens in de theepot. Giet het hete water erop en laat circa 1 minuut trekken. Giet de groene thee over de soepkommen.

TIP: Je kunt ook de gekookte rijst van een dag eerder gebruiken!

Ingredienten

4
Personen

Ochazuke

  • 300 g witte rijst
  • zonnebloemolie
  • 4 zalmfilets à 125 g
  • 4 el witte sesamzaadjes
  • 4 el Japanse mix
  • 1 norivel
  • 6 shisobladeren (grote, niet de cressen)
  • 4 Japanse gezouten pruimen
  • 3 tl zalmeitjes
  • 1 el wasabipasta

Groene thee

  • 600 ml water
  • 2 el groene thee

Extra nodig

  • vijzel
  • theepot
  • theezakje of theezeef
Geef je waardering
2