De notenrijst
- Was de zilvervliesrijst. Zet de rijst met kokosmelk op.
- Voeg snufje zout en de noten toe.
- Breng aan de kook. Zet daarna direct het vuur laag.
- Laat het geheel circa 20 minuten zacht pruttelen.
- Laat de rijst daarna afkoelen en voeg dan de sesamolie toe.
De tomatensalsa
- Was de tomaat, verwijder het groene kroontje en snijd in blokjes.
- Schep de tomatenblokjes in een kom.
- Pel en hak de knoflook. Snijd de peterselie en basilicum fijn.
- Pers een halve sinaasappel uit boven de tomatenblokjes.
- Voeg de kruiden en 1 eetlepel olijfolie toe en meng alles goed door. Breng op smaak met zout en peper.
- En bestrooi met de helft van de kokos.
- Pluk de koriander blaadjes van de steel, kneus de blaadjes met je vingers
- Snijd de andere helft van de sinaasappel in dunne plakjes.
- Garneer met de koriander en sinaasappel. Verdeel de kokos over de rijst.
0 reacties