Notenrijst met tomatensalsa

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

De notenrijst

  • Was de zilvervliesrijst. Zet de rijst met kokosmelk op.
  • Voeg snufje zout en de noten toe.
  • Breng aan de kook. Zet daarna direct het vuur laag.
  • Laat het geheel circa 20 minuten zacht pruttelen.
  • Laat de rijst daarna afkoelen en voeg dan de sesamolie toe.

De tomatensalsa

  • Was de tomaat, verwijder het groene kroontje en snijd in blokjes.
  • Schep de tomatenblokjes in een kom.
  • Pel en hak de knoflook. Snijd de peterselie en basilicum fijn.
  • Pers een halve sinaasappel uit boven de tomatenblokjes.
  • Voeg de kruiden en 1 eetlepel olijfolie toe en meng alles goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  • En bestrooi met de helft van de kokos.
  • Pluk de koriander blaadjes van de steel, kneus de blaadjes met je vingers
  • Snijd de andere helft van de sinaasappel in dunne plakjes.
  • Garneer met de koriander en sinaasappel. Verdeel de kokos over de rijst.

Ingredienten

4
Personen

Notenrijst met tomatensalsa

  • 300 g zilvervliesrijst
  • 300 ml kokosmelk
  • 1 el geroosterde sesamolie
  • 12 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 bosje basilicum
  • 1 bosje peterselie
  • 1 sinaasappel
  • 2 el geraspte kokos
  • 2 el pecannoten
  • 2 el amandelen
  • 2 sjalotjes
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 bosje verse koriander
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
1