De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Notenrijst met tomatensalsa

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Notenrijst met tomatensalsa

Bereidingswijze

De notenrijst

  • Was de zilvervliesrijst. Zet de rijst met kokosmelk op.
  • Voeg snufje zout en de noten toe.
  • Breng aan de kook. Zet daarna direct het vuur laag.
  • Laat het geheel circa 20 minuten zacht pruttelen.
  • Laat de rijst daarna afkoelen en voeg dan de sesamolie toe.

De tomatensalsa

  • Was de tomaat, verwijder het groene kroontje en snijd in blokjes.
  • Schep de tomatenblokjes in een kom.
  • Pel en hak de knoflook. Snijd de peterselie en basilicum fijn.
  • Pers een halve sinaasappel uit boven de tomatenblokjes.
  • Voeg de kruiden en 1 eetlepel olijfolie toe en meng alles goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  • En bestrooi met de helft van de kokos.
  • Pluk de koriander blaadjes van de steel, kneus de blaadjes met je vingers
  • Snijd de andere helft van de sinaasappel in dunne plakjes.
  • Garneer met de koriander en sinaasappel. Verdeel de kokos over de rijst.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediƫnten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en EstĆ©e je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.