Noedelsoep met omeletreepjes

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Noedelsoep

  • Kook de noedels volgens de bereidingswijze van de verpakking.
  • Schil en snijd de winterpeen in dunne reepjes.
  • Schil en snijd de gember in dunne plakken.
  • Snijd de paksoi in repen
  • Snijd de champignons in plakken.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en roerbak de champignons, winterpeen en gember circa 4 minuten. 
  • Voeg de paksoi toe, blus af met het water, voeg de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
  • Voeg de taugé en de noedels toe en laat circa 3 minuten koken.
  • Breng op smaak met sojasaus en sesamolie.
  • Verwijder eventueel de plakjes gember.

Omeletreepjes

  • Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
  • Kluts de eieren met de melk, voeg de bosuitjes toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de omelet op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin.
  • Rol de omelet op en snijd de omelet in reepjes.
  • Schep de soep in kommen en bestrooi met omeletreepjes.

 

Ingredienten

4
Personen

Noedelsoep met omeletreepjes

  • 400 g noedels
  • 1 winterpeen
  • 2 cm gember
  • 1 paksoi
  • 250 g kastanjechampignons
  • rijstolie
  • 1.5 l water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 150 g taugé
  • sojasaus
  • sesamolie
  • 4 bosuitjes
  • 4 eieren
  • 2 el melk
Geef je waardering
3