De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

noedelsoep met gemarineerde biefstuk

Snijd de biefstuk in hele dunne plakken en leg een vlees op een bord. Voeg het 5-kruidenpoeder en een scheutje sesamolie toe en masseer het vlees ermee. Dek de biefstuk af met plasticfolie en laat in de koelkast marineren tot de soep klaar is.

45 min kooktijd
Noedelsoep met gemarineerde biefstuk

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Bereidingswijze

Snijd de biefstuk in hele dunne plakken en leg een vlees op een bord. Voeg het 5-kruidenpoeder en een scheutje sesamolie toe en masseer het vlees ermee. Dek de biefstuk af met plasticfolie en laat in de koelkast marineren tot de soep klaar is.

Pel de knoflook en snijd in dunne plakjes. Snijd de helft van de peper in stukjes en de gember in plakjes. Schenk de bouillon in een pan, voeg de knoflook, gesneden peper, gember, sojasaus, ketjap en de staranijs toe en breng het geheel aan de kook. Laat de bouillon op laag vuur ongeveer 15 minuten trekken.

Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet ze af en spoel ze koud. Snijd de paksoi en de shiitakes in stukjes en snijd de radijsjes in plakjes.

Schenk de bouillon door een zeef in een andere pan en breng opnieuw aan de kook. Voeg de shiitakes, paksoi en de aspergetips toe en kook circa 3 minuten mee. Snijd de resterende peper in ringetjes.

Serveren
Verdeel de noedels, radijsjes, peper, blaadjes koriander en de plakjes biefstuk over diepe borden en schep de soep erbij.

In Cook it Forward kookt presentatrice Miljuschka Witzenhausen elke dag een gerecht voor iemand een bekende Nederlander. Aan het einde van elke aflevering geeft de gast van die dag het stokje weer door aan iemand anders, en zo ontstaat een cirkel van de meest uiteenlopende gasten en gerechten.

Voor elke gast maakt Miljuschka een gerecht, bestaande uit ingrediënten waar ze gek op zijn. Denk aan een pasta carbonara met chocolade en eend, een gezonde roti en een goddelijk toetje met chocolademousse en Kinder Bueno.

Nieuw seizoen Cook it Forward

Eerder kookte Miljuschka voor onder andere Pauline Weuring van Uit Pauline's Keuken, Fajah Lourens, YouTuber Rutger Vink en sportende bloggers The Healthy Sisters

In het tweede seizoen komen nieuwe BN'ers voorbij, waaronder niemand minder dan Yvon JaspersMarieke Elsinga, Dennis Weening en Sanne Vogel

Ben je nieuwsgierig geworden? Kijk dan vanaf 20 november elke werkdag om 18:00 naar nieuwe afleveringen Cook it Forward op 24Kitchen!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker