Nieuwe haring met gestoofde zoetzure groente

1
Makkelijk
Nieuwe haring met gestoofde zoetzure groente

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Zoetzure groente

  • Schil en snijd de aardappels in reepjes.
  • Snijd de ansjovis fijn.
  • Pel en snijd de ui in halve ringen.
  • Verhit olie in een pan en bak de ansjovis, aardappel en ui tot de ansjovis gesmolten is.
  • Snijd de augurk in reepjes, de courgette in blokjes en de rode bieten in reepjes.
  • Voeg de courgette, augurken en het vocht van de augurken toe en bak circa 5 minuten mee.
  • Snijd de nieuwe haring los van elkaar en rol ze op. Zet vast met een prikker.
  • Voeg de bieten toe en laat circa 5 minuten stoven met de deksel op de pan.
  • Pluk de slabladeren.

Dressing

  • Pel en snipper de sjalotjes.
  • Halveer de citroen.
  • Meng citroensap met sjalotjes en een scheut olijfolie en meng de dressing door de sla.

Serveren

  • Verdeel de sla over de borden en schep de zoetzure groente erop.
  • Leg de haring rondom.
  • Schep een lepel zure room op de zoetzure groente.

Ingredienten

4
Personen

Nieuwe haring met gestoofde zoetzure groenten

  • 800 g aardappels
  • 4 ansjovisfilets
  • 1 ui
  • olijfolie om in te bakken
  • 300 g augurken
  • 4 el vocht van de augurken
  • 1 courgette
  • 500 g gekookte bieten
  • 8 nieuwe haring
  • 1 kropsla
  • 2 el zure room
  • versgemalen peper

Dressing

  • 2 sjalotjes
  • 1 citroen
  • olijfolie vergine

Extra nodig

  • cocktailprikkers
Nieuwe haring met gestoofde zoetzure groente
Geef je waardering
1