Zoetzure groente
- Schil en snijd de aardappels in reepjes.
- Snijd de ansjovis fijn.
- Pel en snijd de ui in halve ringen.
- Verhit olie in een pan en bak de ansjovis, aardappel en ui tot de ansjovis gesmolten is.
- Snijd de augurk in reepjes, de courgette in blokjes en de rode bieten in reepjes.
- Voeg de courgette, augurken en het vocht van de augurken toe en bak circa 5 minuten mee.
- Snijd de nieuwe haring los van elkaar en rol ze op. Zet vast met een prikker.
- Voeg de bieten toe en laat circa 5 minuten stoven met de deksel op de pan.
- Pluk de slabladeren.
Dressing
- Pel en snipper de sjalotjes.
- Halveer de citroen.
- Meng citroensap met sjalotjes en een scheut olijfolie en meng de dressing door de sla.
Serveren
- Verdeel de sla over de borden en schep de zoetzure groente erop.
- Leg de haring rondom.
- Schep een lepel zure room op de zoetzure groente.
0 reacties