Najaarsschnitzels met kleurige aardappels

2
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd

Kleurrijke aardappels

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de winterpeen en de pastinaak in kleine blokjes.
  • Snijd de aardappels in kleine blokjes.
  • Kook de winterpeen, pastinaak en de aardappels in circa 4 minuten beetgaar.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de winterpeen, pastinaak en de aardappels in circa 12 minuten goudbruin en krokant.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn. Roer de helft van de peterselie door het aardappelmengsel. Bewaar de andere helft voor de schnitzels.
  • Breng het geheel op smaak met versgemalen peper.

Najaarsschnitzels

  • Verwarm de grill van de oven voor op 200 ºC.
  • Bestrooi een bordje met bloem.
  • Kluts een ei op een bordje.
  • Strooi de paneermeel op een bordje.
  • Dep de schnitzels droog met keukenpapier en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Halveer indien nodig. Wentel de schnitzels eerst door de bloem, dan door het ei en als laatst door het paneermeel.
  • Verhit een scheut olie en een klontje boter in een pan en bak de schnitzels om en om in circa 6 minuten goudbruin.
  • Halveer de citroen. Blus de schnitzels af met het sap van een halve citroen. Haal de schnitzels uit de pan en leg ze in een ovenschaal.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de resterende eieren circa 4 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Haal de eieren uit de pan en leg ze op de schnitzels. Rasp de emmentaler erover.
  • Bak de schnitzels circa 4 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. 

Serveren

  • Snijd de resterende citroen in partjes.
  • Verdeel de kleurrijke aardappels en de schnitzels over de borden. Strooi de resterende peterselie over de schnitzels. Serveer de citroenpartjes ernaast.

Ingredienten

4
Personen

Najaarsschnitzels met kleurrijke aardappels

  • 1 winterpeen
  • 1 pastinaak
  • 500 g vastkokende aardappels
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 100 g bloem
  • 5 eieren
  • 100 g paneermeel
  • 200 g ongepaneerde varkensschnitzels
  • 20 g boter
  • 1 citroen
  • 50 g Emmentaler

Extra nodig:

  • keukenpapier
  • rasp
Geef je waardering
2