De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

najaarsschnitzels met kleurige aardappels

25 min kooktijd
Najaarsschnitzels met kleurige aardappels

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Kleurrijke aardappels

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Schil en snijd de winterpeen en de pastinaak in kleine blokjes.
  • Snijd de aardappels in kleine blokjes.
  • Kook de winterpeen, pastinaak en de aardappels in circa 4 minuten beetgaar.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en bak de winterpeen, pastinaak en de aardappels in circa 12 minuten goudbruin en krokant.
  • Pluk en snijd de peterselie fijn. Roer de helft van de peterselie door het aardappelmengsel. Bewaar de andere helft voor de schnitzels.
  • Breng het geheel op smaak met versgemalen peper.

Najaarsschnitzels

  • Verwarm de grill van de oven voor op 200 ºC.
  • Bestrooi een bordje met bloem.
  • Kluts een ei op een bordje.
  • Strooi de paneermeel op een bordje.
  • Dep de schnitzels droog met keukenpapier en bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Halveer indien nodig. Wentel de schnitzels eerst door de bloem, dan door het ei en als laatst door het paneermeel.
  • Verhit een scheut olie en een klontje boter in een pan en bak de schnitzels om en om in circa 6 minuten goudbruin.
  • Halveer de citroen. Blus de schnitzels af met het sap van een halve citroen. Haal de schnitzels uit de pan en leg ze in een ovenschaal.
  • Verhit een scheut olie in een pan en bak de resterende eieren circa 4 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Haal de eieren uit de pan en leg ze op de schnitzels. Rasp de emmentaler erover.
  • Bak de schnitzels circa 4 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. 

Serveren

  • Snijd de resterende citroen in partjes.
  • Verdeel de kleurrijke aardappels en de schnitzels over de borden. Strooi de resterende peterselie over de schnitzels. Serveer de citroenpartjes ernaast.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker