De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Nai wong bao

Op zoek naar een lekker Aziatisch dessert? Maak de nai wong bao van Eveline! 

30 min. voorbereidingstijd
120 min. wachttijd
Direct naar recept
Eveline's Asian Favourites: Nai wong bao

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Nai wong bao zijn heerlijke gestoomde custardbroodjes. Ideaal als dessert! Mijn geheime tip: zet de broodjes voordat je ze gaat stomen op een stuk bakpapier. Zo voorkom je dat ze blijven plakken in je stoompan."

Bereidingswijze

Deeg

  1. Meng de bloem, gist, bakingsoda, suiker en wortelsap in een ruime kom tot een samenhangend deeg.

  2. Dek de kom af met vershoudfolie en laat ca. 2 uur op een warme plek rijzen.  

Vulling

  1. Meng de boter, custard, maïzena en zout door elkaar. 

  2. Scheid de eieren. Meng het eigeel met de suiker door het botermengsel. 

Broodjes

  1. Verdeel het deeg in gelijke stukken ter grootte van een pingpongbal en rol tot balletjes.

  2. Rol het deeg uit ter grootte van je hand en schep een eetlepel van de custardvulling in het midden van het deeg. Vouw de randen van het deeg  naar het midden en knijp de uiteindes bij elkaar om het broodje dicht te maken.

  3. Stoom de broodjes in een stoomoven of in een stoommandje boven een pan kokend water in 8-10 minuten gaar.  

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.