Hardewenerdeeg
Stap 1:
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje de boter, vanillemerg, suiker en het ei. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Druk het deeg plat, verpak in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast. Je kunt het deeg ook in de mixer maken. Dan hoeft het deeg niet te rusten in de koelkast en kun je direct verder.
Stap 2:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het deeg uit tot een dikte van 3 millimeter. Vet de bakvorm in en bekleed met het deeg. Snijd het deeg van de randen en leg een velletje bakpapier erop. Verdeel de blindbakvulling erover. Bak de bodem circa 15 minuten in de oven. Verwijder de blindbakvulling. Bak nog circa 5 minuten.
Vulling
Klop de gecondenseerde melk en de muscovado-suiker in de mixer licht en luchtig. Schenk de vulling op de gebakken deegbodem. Bak circa 15 minuten in de oven. Laat afkoelen op een taartrooster.
Garnering
Stap 1:
Klop de slagroom met de honing en het sap van ¼ citroen stijf. Schep de slagroom in een spuitzak met glad spuitmondje.
Stap 2:
Spuit rozetten slagroom op de taart. Garneer met rode besjes, munt en de rasp van citroen.
0 reacties