De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mousse au moka

Breek de chocolade en doe het met de boter in een kom. Plaats de kom boven een pan met kokend water (de bodem van de schaal mag het water niet raken). Laat de chocolade au bain-marie smelten. Breek de eieren en scheid de eiwitten van de eidooiers.

30 MIN
Mousse au moka

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Mousse au moka
Breek de chocolade en doe het met de boter in een kom. Plaats de kom boven een pan met kokend water (de bodem van de schaal mag het water niet raken). Laat de chocolade au bain-marie smelten. Breek de eieren en scheid de eiwitten van de eidooiers. Klop in een vetvrije kom de eiwitten met het zout tot pieken. Klop in een andere kom de eidooiers met de poedersuiker tot een witgeel, romig mengsel. Voeg het chocolademengsel toe aan de dooiers. Meng vervolgens de oploskoffie en likeur erdoor. Spatel tot slot het eiwit er voorzichtig doorheen. Schenk de mousse au moka in de glazen of kommetjes dek deze af met plastic folie. Laat de mousse minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Serveren
Decoreer de mousse au moka met een toef slagroom en vers rood fruit en rasp er wat chocolade over.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker