Mosselsoep uit Puglia

16
Makkelijk
Mosselsoep uit Puglia

Bereidingswijze

40 minuten totale tijd

Spoel de mosselen onder stromend water. Verwijder eventuele kapotte schelpen. Verhit een scheutje olijfolie met peper in een grote pan. Doe de mosselen erbij, dek ze af en stoom ze circa 5 minuten totdat ze open gaan staan. Haal de mosselen uit de pan en bewaar het vocht.

Snijd het spek in kleine stukjes. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan. Bak het spek, de ui en de knoflook totdat de uien glazig zijn. Schil en snijd de aardappels in blokjes. Voeg de aardappels en het vocht van de mosselen toe. Giet er water bij, zodat de aardappels onderstaan. Breng aan de kook en laat 10 minuten koken. Voeg de rijst toe. Kook het gerecht nog circa 10 minuten totdat de rijst gaar is. Hak de peterselie. Voeg de mosselen en de peterselie toe aan de soep en serveer.


 

Ingredienten

4
Personen

Voor de soep

  • 1 kg mosselen
  • olijfolie
  • versgemalen peper
  • 100 g ontbijtspek
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g vastkokende aardappels
  • 200 g rijst
  • 1 bosje platte peterselie
Mosselsoep uit Puglia
Geef je waardering
16