Briochebrood
Meng
de bloem en het zout met elkaar. Verwarm de melk tot het lauwwarm is,
los de gist erin op en voeg de suiker toe. Meng de bloem met het
melkmengsel. Meng de eieren er één voor één door en meng
vervolgens de boter erdoor. Meng door tot een soepel deeg. Verdeel
het beslag over het cakeblik. Dek het cakeblik losjes af met een met
olie ingesmeerd vel plasticfolie en laat circa 2 uur rijzen op
kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrijk het brood
met het eidooiermengsel. Bak het brood in de oven in circa 45 minuten
goudbruin en gaar. Laat afkoelen en haal het brood uit de vorm.
Monte
Cristo sandwich
Snijd
het briochebrood in 8 plakken. Meng de mayonaise met de mosterd.
Bestrijk de helft van de broodplakken royaal met het
mayonaise-mosterdmengsel. Beleg de andere broodplakken met de
Emmentaler en de ham. Schep er nog een lepel mosterdmayonaise op. Leg
de broodplakken op elkaar.
Roer de melk los met de bloem en het bakpoeder. Voeg het ei, zout en de poedersuiker toe en meng tot en beslag. Bestrijk de buitenkanten van de boterhammen met het beslag. Verhit een klontje boter in een de koekenpan en bak de sandwich om en om in circa 6 minuten op zacht vuur goudbruin en gaar.
Halveer de sandwich diagonaal en bestuif met poedersuiker. Serveer met de aardbeienjam.
Meld je aan en praat mee