Monte Cristo sandwich

0
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Briochebrood
Meng de bloem en het zout met elkaar. Verwarm de melk tot het lauwwarm is, los de gist erin op en voeg de suiker toe. Meng de bloem met het melkmengsel. Meng de eieren er één voor één door en meng vervolgens de boter erdoor. Meng door tot een soepel deeg. Verdeel het beslag over het cakeblik. Dek het cakeblik losjes af met een met olie ingesmeerd vel plasticfolie en laat circa 2 uur rijzen op kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestrijk het brood met het eidooiermengsel. Bak het brood in de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen en haal het brood uit de vorm.

Monte Cristo sandwich
Snijd het briochebrood in 8 plakken. Meng de mayonaise met de mosterd. Bestrijk de helft van de broodplakken royaal met het mayonaise-mosterdmengsel. Beleg de andere broodplakken met de Emmentaler en de ham. Schep er nog een lepel mosterdmayonaise op. Leg de broodplakken op elkaar.

Roer de melk los met de bloem en het bakpoeder. Voeg het ei, zout en de poedersuiker toe en meng tot en beslag. Bestrijk de buitenkanten van de boterhammen met het beslag. Verhit een klontje boter in een de koekenpan en bak de sandwich om en om in circa 6 minuten op zacht vuur goudbruin en gaar.

Halveer de sandwich diagonaal en bestuif met poedersuiker. Serveer met de aardbeienjam. 

Ingredienten

4
Personen

Briochebrood

  • 355 g bloem
  • 1 mespuntje zout
  • 50 ml melk
  • 1 zakje gedroogde gist
  • 20 g suiker
  • 4 eieren
  • 235 g roomboter

Monte Cristo sandwich

  • 2 el mayonaise
  • 2 el mosterd
  • 200 g Emmentaler in plakken
  • 200 g ham in plakken
  • 100 ml melk
  • 150 g bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 ei
  • 1 mespuntje zout
  • 1 el poedersuiker
  • roomboter
  • 4 el aardbeienjam

Extra nodig:

  • cakeblik
  • boter om in te vetten
  • plasticfolie
  • 1 eidooier en een scheutje room
  • poedersuiker om te bestuiven
Geef je waardering
0