Monte Carlo’s

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

20 minuten kooktijd
65 minuten totale tijd

Hazelnootpasta
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de hazelnoten, voor zowel de hazelnootpasta als de Monte Carlo’s, in circa 10 minuten goudbruin. Pureer 200 gram van de noten in circa 4 minuten tot een pasta in het bakje van de staafmixer. De andere 150 gram is voor de Monte Carlo’s. Roer regelmatig door tot de olie uit de noten vrijkomt. Voeg de poedersuiker, cacaopoeder, hazelnootolie en het zout toe. Meng tot een gladde hazelnootpasta. Deze wordt straks gebruikt om de Monte Carlo’s mee te maken.

Obliebeslag
Smelt de boter. Meng het eiwit met de poedersuiker en de bloem. Roer de gesmolten boter erdoor. Strijk het beslag dun uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Verlaag de oventemperatuur naar 160 ºC en bak het beslag in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Laat de koek afkoelen en maal fijn in het bakje van de staafmixer.

Monte Carlo’s
Schep in het midden van een vel plasticfolie een eetlepel van de zelfgemaakte hazelnootpasta. Druk er een afgekoelde hazelnoot in, vouw de folie dicht en draai tot er een bolletje van de pasta met de hazelnoot ontstaat. Herhaal dit 19 keer. Leg de bolletjes circa 30 minuten in de vriezer. Maal de rest van de hazelnoten fijn in het bakje van de staafmixer en zet apart.

Haal de hazelnootbollen per vijf uit de vriezer en rol ze met twee handen tot balletjes. Rol ze vervolgens door de fijne koek en leg ze in de koelkast. Tempereer de chocolade. Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Meng de gehakte hazelnoten door de chocolade. Rol de ballen door de getempereerde chocolade. Laat de chocolade hard worden en serveer de Monte Carlo’s in caisses.

Tip
Let op dat de hazelnotenballen goed bevroren zijn voor je ze door de chocolade rolt.

Ingredienten

20
Porties

Hazelnootpasta

  • 200 g hazelnoten
  • 100 g poedersuiker
  • 35 g cacaopoeder
  • 2 el hazelnootolie
  • zout

Obliebeslag

  • 15 g boter
  • 1 eiwit
  • 40 g poedersuiker
  • 30 g bloem

Monte Carlo's

  • 150 g hazelnoten
  • 100 g hazelnootpasta (zelfgemaakte)
  • 200 g pure chocolade

Extra nodig

  • staafmixer en een klein bakje
  • plasticfolie
  • bakpapier
  • bakplaat
  • caisses
Geef je waardering
2