De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

monte carlo’s

Heerlijke balletjes van hazelnoten, koek en chocola. Zeer geschikt als kleine traktatie.

45 min voorbereidingstijd
20 min kooktijd
Monte Carlo’s

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Hazelnootpasta
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Rooster de hazelnoten, voor zowel de hazelnootpasta als de Monte Carlo’s, in circa 10 minuten goudbruin. Pureer 200 gram van de noten in circa 4 minuten tot een pasta in het bakje van de staafmixer. De andere 150 gram is voor de Monte Carlo’s. Roer regelmatig door tot de olie uit de noten vrijkomt. Voeg de poedersuiker, cacaopoeder, hazelnootolie en het zout toe. Meng tot een gladde hazelnootpasta. Deze wordt straks gebruikt om de Monte Carlo’s mee te maken.

Obliebeslag
Smelt de boter. Meng het eiwit met de poedersuiker en de bloem. Roer de gesmolten boter erdoor. Strijk het beslag dun uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Verlaag de oventemperatuur naar 160 ºC en bak het beslag in circa 15 minuten goudbruin en gaar. Laat de koek afkoelen en maal fijn in het bakje van de staafmixer.

Monte Carlo’s
Schep in het midden van een vel plasticfolie een eetlepel van de zelfgemaakte hazelnootpasta. Druk er een afgekoelde hazelnoot in, vouw de folie dicht en draai tot er een bolletje van de pasta met de hazelnoot ontstaat. Herhaal dit 19 keer. Leg de bolletjes circa 30 minuten in de vriezer. Maal de rest van de hazelnoten fijn in het bakje van de staafmixer en zet apart.

Haal de hazelnootbollen per vijf uit de vriezer en rol ze met twee handen tot balletjes. Rol ze vervolgens door de fijne koek en leg ze in de koelkast. Tempereer de chocolade. Smelt de chocolade au bain-marie en schenk twee derde uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 26 ºC is. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar. Meng de gehakte hazelnoten door de chocolade. Rol de ballen door de getempereerde chocolade. Laat de chocolade hard worden en serveer de Monte Carlo’s in caisses.

Tip
Let op dat de hazelnotenballen goed bevroren zijn voor je ze door de chocolade rolt.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker