De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Mochi

Dit Japanse dessert wordt steeds populairder! Met het recept van Eveline maak je het gemakkelijk thuis.

40 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Eveline's Asian Favourites Mochi

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

"Mochi is een Japans dessert van rijstmeel en kokos. Dit bijzondere gerecht is wat mij betreft verslavend lekker!"

Bereidingswijze

Mochi

  1. Meng de kleefrijstmeel, melk, suiker en 1 eetlepel matchapoeder met een garde tot een glad mengsel. Dek af met vershoudfolie en zet 3 min. op de hoogste stand in de magnetron.

  2. Verwijder voorzichtig het folie en meng het deeg goed door. Dek opnieuw af met vershoudfolie en zet nog 3 minuten op de hoogste stand in de magnetron.

  3. Verwijder opnieuw voorzichtig de folie. Roer het deeg door en laat ca. 30 min. afkoelen.

  4. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rooster de geraspte kokos voor 2 minuten. Doe in een bakje en voeg de kokosbloesemsuiker, sesampasta en sesamzaad toe. Zet apart.

  5. Rol de rode-bonenpasta in bolletjes ter grootte van een walnoot.

  6. Bestrooi het werkblad met kleefrijstmeel. Rol het deeg tot een rol en snijd stukken van 3 cm af. 

  7. Haal je vingers door een beetje kleefrijstmeel. Duw de stukjes deeg uit tot een rondje met een doorsnee van ca. 6 cm.

  8. Schep een lepel van de kokosvulling erop. Doe de rode-bonenpasta erin. Vouw het deeg erover en knijp stevig dicht. Bestooi voor het serveren met nog een beetje matchapoeder en sesamzaad.

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Wat is mochi?

Mochi is een Japanse zoete snack gemaakt van kleefrijst. Het wordt vaak gevuld met zoetigheden zoals rodebonenpasta of ijs. De textuur is chewy en uniek.

Eveline's Asian Favourites Mochi

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.