De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mochi

Dit Japanse dessert wordt steeds populairder! Met het recept van Eveline maak je het gemakkelijk thuis.

40 min kooktijd
Eveline's Asian Favourites Mochi

Een recept van

Eveline Wu

Eveline Wu

Mochi is een Japans dessert van rijstmeel en kokos. Dit bijzondere gerecht is wat mij betreft verslavend lekker!

Bereidingswijze

Stappenplan

  1. Meng de kleefrijstmeel, melk, suiker en 1 eetlepel matchapoeder met een garde tot een glad mengsel. Dek af met vershoudfolie en zet 3 min. op de hoogste stand in de magnetron.

  2. Verwijder voorzichtig het folie en meng het deeg goed door. Dek opnieuw af met vershoudfolie en zet nog 3 minuten op de hoogste stand in de magnetron.

  3. Verwijder opnieuw voorzichtig de folie. Roer het deeg door en laat ca. 30 min. afkoelen.

  4. Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Rooster de geraspte kokos voor 2 minuten. Doe in een bakje en voeg de kokosbloesemsuiker, sesampasta en sesamzaad toe. Zet apart.

  5. Rol de rode-bonenpasta in bolletjes ter grootte van een walnoot.

  6. Bestrooi het werkblad met kleefrijstmeel. Rol het deeg tot een rol en snijd stukken van 3 cm af. 

  7. Haal je vingers door een beetje kleefrijstmeel. Duw de stukjes deeg uit tot een rondje met een doorsnee van ca. 6 cm.

  8. Schep een lepel van de kokosvulling erop. Doe de rode-bonenpasta erin. Vouw het deeg erover en knijp stevig dicht. Bestooi voor het serveren met nog een beetje matchapoeder en sesamzaad.

Eveline is terug! En deze keer laat ze zien hoe makkelijk het is om haar favoriete Aziatische gerechten zelf te maken.

 Eveline's Asian favourites

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker