De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mississippi mud

Een heerlijke Amerikaanse traktatie met chocolademousse, koekjes, slagroom en pecan-karamelsaus!

75 min kooktijd
Mississippi mud

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Hak de chocolade fijn. Breng in een pan de melk aan de kook. Klop intussen in een kom de eidooiers met de suiker. Voeg de hete melk al roerend toe aan het eidooiermengsel. Schenk het mengsel terug in de pan en laat het op laag vuur al roerend binden. Neem de pan van het vuur en roer de gehakte chocolade erdoor. Laat afkoelen. Klop de slagroom lobbig en spatel het voorzichtig door de afgekoelde chocoladecrème. Zet de mousse circa 1 uur in de koelkast. Hak de noten niet al te fijn. Verwarm de room. Laat in een pan met dikke bodem de suiker karamelliseren en roer de room erdoor. Roer de pecannoten door de karamelsaus en klop de slagroom met de suiker lobbig. Verkruimel de koekjes. Maak in glazen lagen van de chocolademousse, koekjes, slagroom en pecan-karamelsaus.

Dit recept komt uit de aflevering over Memphis van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker