Mississippi mud

17
Makkelijk
Mississippi mud

Bereidingswijze

1 uur en 15 minuten totale tijd

Hak de chocolade fijn. Breng in een pan de melk aan de kook. Klop intussen in een kom de eidooiers met de suiker. Voeg de hete melk al roerend toe aan het eidooiermengsel. Schenk het mengsel terug in de pan en laat het op laag vuur al roerend binden. Neem de pan van het vuur en roer de gehakte chocolade erdoor. Laat afkoelen. Klop de slagroom lobbig en spatel het voorzichtig door de afgekoelde chocoladecrème. Zet de mousse circa 1 uur in de koelkast. Hak de noten niet al te fijn. Verwarm de room. Laat in een pan met dikke bodem de suiker karamelliseren en roer de room erdoor. Roer de pecannoten door de karamelsaus en klop de slagroom met de suiker lobbig. Verkruimel de koekjes. Maak in glazen lagen van de chocolademousse, koekjes, slagroom en pecan-karamelsaus.

Dit recept komt uit de aflevering over Memphis van het programma The Taste of Life Travel.

Ingredienten

4
Personen

Mississippi mud

  • 200 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 1 pak Oreo cookies (Amerikaanse koekjes)

Chocolademousse

  • 180 g bittere chocolade
  • 110 ml melk
  • 2 eierdooiers
  • 30 g suiker
  • 375 ml slagroom

Pecankaramelsaus

  • 75 g ongezouten pecannoten
  • 100 ml slagroom
  • 100 g suiker

Extra nodig

  • mengkom
  • glazen
Mississippi mud
Geef je waardering
17