De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

mina’s gekonfijte tuinbonen en artisjokharten & dessert couscous seffa

50 min kooktijd
Mina’s gekonfijte tuinbonen en artisjokharten & dessert couscous seffa

Een recept van

Nadia en Merijn

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Mina’s gekonfijte tuinbonen en artisjokken
Verwarm voor de specerijenolie drie kwart van de olijfolie op laag vuur. Pel de knoflook. Voeg de knoflook, laurierblaadjes en jeneverbessen toe aan de olie en verwarm het enkele minuten mee. Zet het vuur uit en laat de olie afkoelen. Verwarm de oven voor op 100°C. Kook de tuinbonen circa 2 minuten in ruim kokend water met wat zout. Spoel koud met water. Dop de tuinbonen dubbel door met duim en wijsvinger het velletje van de tuinbonen te halen. Snijd de artisjokharten in partjes. Meng de artisjok en tuinbonen met de kruidenolie en schep in een ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper. Gaar de groente circa 1 uur in de oven. Schep regelmatig om. Laat eventueel afkoelen en verder intrekken. Verwarm de gekonfijte tuinbonen en artisjokharten vlak voor het serveren. Voeg een flinke scheut olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met de olijven.

Dessert couscous seffa
Breng ruim water aan de kook in het onderste deel van een couscoussière. Besprenkel de droge couscous met twee derde deel van het warme water, zout en een scheut olijfolie. Blijf ondertussen met je handen de korreltjes los wrijven. Schep de couscous in het bovenste gedeelte van de pan en stoom circa 10 minuten. Schep de couscous in een grote schaal, laat iets afkoelen en besprenkel wederom met een derde deel van het water. Wrijf de korrels los, schep terug in de pan en stoom circa 10 minuten. Herhaal het los wrijven voor de tweede maal. Schep terug in de pan en stoom voor de derde en laatste keer circa 10 minuten. Verhit de olie in een pan en frituur de amandelen in circa 3 minuten goudbruin. Laat goed afkoelen en uitlekken en hak grof. Meng de boter door de hete couscous. Rasp de schil van de sinaasappel en meng samen met de anijs en de amandelen door de couscous. Breng op smaak met kaneel en suiker.

Serveer met panbrood.

TIP: De tuinbonen artisjokken kun je als groentegerecht eten, bijv. met brood. Maar ook als bijgerecht bij lekker gebakken hele vis of visfilet. Het dessert couscous seffa is ook heerlijk als lunchgerecht

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker