1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de ovenschaal licht in met boter.
2. Meng de bloem en suiker in een kom. Wrijf de boter er met je handen door tot het mengsel eruitziet als fijn broodkruim. Kneed het mengsel even door tot je een vaster deeg krijgt en druk het in de ingevette bakvorm. Pas op dat je het deeg niet te veel kneedt, dan wordt het taai. (*je zou dit eventueel ook kunnen doen met een keukenmachine)
3. Prik met een vork het deeg over de hele oppervlakte licht in en bak in circa 20 minuten lichtbruin. Laat afkoelen in de vorm.
4. Maak ondertussen de karamel: breng alle ingrediënten in een steelpannetje zachtjes aan de kook en laat circa 10 minuten pruttelen tot de karamel lichtbruin is. Giet de karamelvulling op de afgekoelde vorm en laat ca. 2 uur afkoelen in de koelkast.
5. Breek de chocolade boven een hittebestendige kom. Verwarm water in een steelpan op het vuur en zet de kom hierop. Zorg ervoor dat de kom het water niet raakt. Roer de chocolade tot deze helemaal is gesmolten en giet over de karamellaag en spreid uit met een spatel. Zet terug in de koelkast om de chocolade te laten stollen (circa 1 uur).
6. Keer de vorm om op een snijplank en geef hem een klap (of twee) om hem eruit de storten. Snijd in vierkanten en serveer.
Tip: Laat voor salted caramel de karamelsaus even afkoelen tot je hem kunt aanraken, maar hij nog wel zacht is. Voeg een flinke snuf zout toe en meng. Proef en blijf zout toevoegen tot hij naar smaak is.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties