1. Doe het gehakt in een kom. Pel en hak de garnalen fijn.
2. Pel en rasp de knoflook boven de kom. Was en rasp de groene schil van de limoen boven de kom. Schil en rasp de gember. Voeg de suiker, sesamolie en rijstwijn erbij. Snijd de bieslook en rode peper fijn (verwijder evt. de zaadlijsten) en meng alles goed door elkaar.
3. Bestrijk de randjes van de wontonvellen met een beetje water en schep er een theelepel vulling op. Vouw het deeg om de vulling heen. Druk goed dicht.
4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de dumplings goudbruin. Maak ondertussen de dipsauzen: Rasp voor de gemberdipsaus de gember boven een kommetje en meng met de sojasaus.
5. Meng in een kommetje de sojasaus met de rijstazijn. Snijd de bieslook fijn. Snijd de chilipeper in dunne ringetjes (verwijder voor een milde dipsaus de zaadlijsten) en roer door de sojasaus.
6. Blus de dumplings af met een scheut water en doe de deksel op de pan. Stoom in 2-4 minuten gaar.
7. Serveer de dumplings op een schaal met sojasaus om te dippen en/of één of twee van de andere sojasauzen.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties